Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


SANKCIJOS
EASA sugriežtino savo poziciją dėl skrydžių Baltarusijos oro erdvėje
BNS
Alfa.lt
Asociatyvi iliustracija.

Europos Sąjungos aviacijos saugos agentūra (EASA) trečiadienį sugriežtino savo poziciją dėl Baltarusijos oro erdvės naudojimo, ragindama valstybes nares oficialiai uždrausti avialinijoms rengti skrydžius virš šios šalies teritorijos.

Vokietijos Kelno mieste įsikūrusi agentūra paskelbė „saugos informacinį biuletenį“, kuriame reisų operatorėms patariama vengti Baltarusijos oro erdvės po gegužės 23 dieną įvykusio incidento, kai Minske dėl tariamos bombos grėsmės buvo priverstinai nutupdytas bendrovės „Ryanair“ laineris, skridęs iš Atėnų į Vilnių.

Nusileidus lėktuvui jame nebuvo rasta jokių sprogmenų, tačiau buvo sulaikyti baltarusių opozicijos tinklaraštininkas Ramanas Pratasevičius ir jo mergina – Vilniuje studijuojanti Rusijos pilietė Sofija Sapega.

ES lyderiai pasmerkė šiuos veiksmus kaip orlaivio pagrobimą ir piratavimą. Virtinė Bendrijos narių taip pat uždarė savo oro erdvę Baltarusijos lėktuvams, be to, Briuselis paskelbė išplėsiantis sankcijas Minsko režimo atžvilgiu.

Remiantis nauja EASA saugos direktyva, „tebėra operatorių, kurių pagrindinė verslo vieta yra EASA valstybėse narėse ir kurios toliau veikia“ Baltarusijos oro erdvėje. Daugiau informacijos agentūra nepateikė.

Direktyva valstybės narės raginamos pranešti savo oro bendrovėms, kad „vykdyti veiklą Baltarusijos oro erdvėje... nebeleidžiama, nebent to reikia saugiai veiklai vykdyti nenumatytomis aplinkybėmis“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 06 02 21:31
Spausdinti