Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


AUTOMOBILIAI
ES patvirtino „Fiat Chrysler“ ir „PSA Peugeot Citroen“ susijungimą
BNS
Scanpix
„Fiat Crysler“.

Europos Sąjunga (ES) pirmadienį suteikė sąlyginį pritarimą automobilių milžinių „Fiat Chrysler“ (FCA) ir „PSA Peugeot Citroen“ (PSA) susijungimui, įmonėms sutikus prisiimti tam tikrus konkurenciją užtikrinančius įsipareigojimus.

„Patvirtinimas priklauso nuo to, ar bus visiškai laikomasi bendrovių pasiūlyto įsipareigojimų paketo“, – sakoma Europos Komisijos pranešime.

Susijungimas, apie kurį buvo paskelbta praėjusių metų pabaigoje ir kurį planuota baigti 2021 metų pradžioje, sukurs įmonę „Stellantis“ – pagal automobilių gamybos apimtį bendrovė bus pasaulyje ketvirta ir trečia pagal pardavimus.

Jungtinė bendrovė suvienys tokius prekių ženklus kaip „Peugeot“, „Citroen“, „Fiat“, „Chrysler“, „Jeep“, „Alfa Romeo“ ir „Maserati“.

Europos Komisija teigė, kad sprendimas patvirtinti sandorį buvo priimtas po to, kai ji atliko „išsamų tyrimą“ dėl to, ar nebus pakenkta konkurencijai.

Briuselis nuogąstavo, jog susijungimas gali paveikti labai pelningą Europos furgonų, kuriuos techniškai lengva pagaminti ir parduoti geromis kainomis, rinką.

Siekiant numalšinti kilusį nerimą, Europos Komisija nurodė PSA pratęsti susitarimą su „Toyota“ dėl pastarosios prekių ženklo mikroautobusų gamybos Europoje.

Pareiškime sakoma, kad naujoji įmonė taip pat palengvins varžovams prieigą prie savo furgonų remonto ir priežiūros tinklų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 21 14:18
Spausdinti