Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


Estijoje dėl 575 mln. dolerių išviliojimo pagal kriptovaliutos schemą suimti 2 asmenys
BNS
Unsplash

Estijoje buvo suimti du vyrai, kurie, kaip įtariama, pagal kriptovaliutos schemą iš šimtų tūkstančių žmonių išviliojo 575 mln. JAV dolerių (562 mln. eurų), pirmadienį pranešė šalies policija.

Išplatintame pranešime teigiama, kad sekmadienį per bendrą Estijos policijos bei JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) operaciją buvo sulaikyti du asmenys – Sergejus Potapenka ir Ivanas Turoginas – ir kad Vašingtonas paprašė Estijos išduoti šiuos įtariamuosius.

„Tai vienas didžiausių sukčiavimo atvejų Estijoje“, – sakė policijos nusikaltimų elektroninėje erdvėje biuro vadovas Oskaras Grossas.

Pranešime taip pat sakoma, kad įtariamieji „kvietė žmones investuoti į jų kriptovaliutos žetoną“, bet. „nesukūrė šio žetono, kaip buvo žadėję“.

„Įtariama, kad sukčiavimo metu gautos pajamas buvo plaunamos perkant nekilnojamąjį turtą ir naudojantis fiktyviomis bendrovėmis“, – priduriama pranešime.

Estijos policijos ir FTB bendroje operacijoje dalyvavo daugiau nei 100 policijos pareigūnų, įskaitant maždaug 15 JAV federalinių agentų.

2022 11 22 11:11
Spausdinti