Meniu
Prenumerata

pirmadienis, gegužės 6 d.


AUTOMOBILIAI
F. Goulmy: elektrifikacijos greitį lemia ne automobilių gamintojai, bet valstybės
Ovidijus Lukošius
Bendrovė
F. Goulmy.

Kiekvienos vyriausybės rūpestis sutvarkyti infrastruktūrą ir pagaminti pakankami žaliosios energijos, kad didėtų elektromobilių paklausa, įsitikinęs Fabienas Goulmy, „Renault Group“ Rytų Europos generalinis direktorius. Su juo IQ vyriausiasis redaktorius Ovidijus Lukošius kalbėjosi apie automobilių pramonės pergyventas krizes, naujus konkurentus ir laukiančius didelius pokyčius.

– Pandemija, tiekimo grandinių sutrikimai, po to ir karas Ukrainoje sutrikdė automobilių gamybą ir pardavimus. Dabar esame prie krizės slenksčio, palūkanų normos seniai matytose aukštumose. Kaip „Renault“ įveikia šias kliūtis?

– Mes prisitaikėme, o nuo vasario ar kovo mėnesio situacija drastiškai keičiasi. Chaosas buvo kilęs dėl COVID-19, dėl karo, dėl platinimo problemų. Dabar padėtis su automobilių pristatymu grįžta į normalią. Mažiau ar daugiau, priklauso nuo modelio ar šalies, bet globalioje rinkoje pamažu įsivyrauja tvarka. Dabar jau galime plėtoti verslą kaip įpratę, nors vis dar turime problemų su kai kuriais automobilių modeliais, kai kuriomis atsarginėmis dalimis, todėl turime būti labai kūrybingi, kad surastume sprendimus. Bet prisitaikome, kaip ir kiekvienas gamintojas.

– Dar ir šiemet kai kurių modelių premjeros buvo atidėtos?

2023 09 11 06:45
Spausdinti