Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


Graikijos ir Turkijos kurortuose – 6,7 balo žemės drebėjimas, yra žuvusiųjų
BNS
(Pixabay nuotr.).

Dodekaneso salos Graikijoje ir Turkijos Egėjo jūros pakrantė tapo galingo 6,7 balo žemės drebėjimo aukomis – mažiausiai du žmonės žuvo. Lietuvos užsienio reikalų ministerija neturi duomenų, kad dėl žemės drebėjimo būtų nukentėję Lietuvos piliečiai.

Drebėjimo epicentras buvo maždaug už 10,3 km į pietus nuo didelio Turkijos kurorto Bodrumo, vasarą pritraukiančio daug turistų, taip pat už 16,2 km į rytus nuo Koso salos Graikijoje, nurodė JAV Geologijos tarnyba (USGS). Požeminių smūgių židinys buvo 10 km gylyje, sakoma tarnybos pranešime. Kose įgriuvus pastato luboms žuvo du žmonės, naujienų agentūrai AFP sakė vienas salos ligoninės pareigūnas. Gelbėjimo tarnybos nurodė, kad šis incidentas įvyko viename bare Koso miesto centre. Informacijos apie aukų tapatybę kol kas nebuvo paskelbtas.
Kose įgriuvus pastato luboms žuvo du žmonės, naujienų agentūrai AFP sakė vienas salos ligoninės pareigūnas.
Koso meras Georgas Kiricis sakė, kad dar keli žmonės buvo sužeisti. Televizijos reportaže iš Bodrumo matėsi į gatves išbėgę daugybė susirūpinusių gyventojų ir atostogautojų. „Šiuo metu didžiausia problema – kai kuriose (miesto) dalyse nutrūkęs elektros tiekimas“, – televizijai NTV sakė Bodrumo meras Mehmetas Kocadonas. Jis pridūrė, kad miestui buvo padaryta „nedidelės žalos“, o pranešimų apie žuvusiuosius nebuvo. Žiniasklaida pranešė, kad Bodrumo valstybinė ligoninė buvo evakuota pastate atsivėrus įtrūkimų. Atvykstantys pacientai apžiūrimi medikų šalia esančiame sode. Pietinės Muhlos provincijos, kuriai priklauso Bodrumas, gubernatorius sakė, kad keli žmonės lengvai susižeidė, kai apimti panikos iškrito per langus. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 07 21 12:06
Spausdinti