Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


ĮRENGINIO BANDYMAI
„Huawei FreeBuds 5“: dizaineriai gerai padirbėjo, bet ar tik jie?
IQ
Bendrovė
„FreeBuds 5“.

Ką tik Lietuvos prekystalius pasiekė „Huawei FreeBuds 5“ ausinės. Ar jos vertos jūsų ausų?

Melomanai ar aktyviai sportuojantys žmonės dažniausiai renkasi (ar bent turėtų) ausines su polimero tarpinėmis, kurios ir geriau slopina aplinkos triukšmą, ir tvirčiau laikosi ausyse, kas ypač aktualu bėgiojant ar važiuojant dviračiu. Tačiau jie neturėtų nurašyti ir šių tarpinių neturinčių „FreeBuds 5“. Netrukus paaiškinsime, kodėl.

Visgi pirmiausia norėtųsi atkreipti dėmesį į šių ausinių dizainą, kuris tikrai išskirtinis: jei būtų rengiamas ausinių grožio konkursas, „FreeBuds 5“ pretenduotų į „Miss Elegancija“, „Miss Foto“ titulus bei į pačią „Miss Universe“ karūną.

Bendrovė
„FreeBuds 5“.

Vandens lašo formos ausinės turi gerokai storesnę nei įprastai kojelę, kas joms suteikė ne tik neįprastą formą, bet ir tam tikrų technologinių subtilybių. Paprastai į ausinės galvutę yra montuojami garsiakalbis, valdymo blokas ir baterija, tačiau „FreeBuds 5“ baterija nuleista žemyn į praplatėjusią kojelę. Dėl to pavyko nušauti du zuikius vienu šūviu – sumažinti pačią galvutę ir kartu „atkovoti“ vietos didesnei baterijai.

Pačios ausinės blizgios ir siūlomos trijų spalvų: koralo oranžinės, šerkšno sidabrinės ir keraminės baltos. Pažiūrėkite į nuotrauką aukščiau, kad suprastumėte, ką tai reiškia. Ausinių dėžutės solidžios matinės faktūros ir jau įprastos mažo muilo gabaliuko formos – tik dabar atidarant ją reikia laikyti vertikaliai. Šiek tiek primena „Faberge“ kiaušinį. Nežinia, ar buvo toks „Huawei“ sumanymas, bet jis atrodo gana taiklus, net jei ir pavyko netyčia.

Bendrovė
„FreeBuds 5“.

Triukas su baterija taip pat duoda rezultatų. Be triukšmo slopinimo funkcijos ausinės turėtų veikti 5 valandas – visa valanda ilgiau nei „FreeBuds 4“ modelis. Įjungus triukšmo slopinimą ausinių veikimo trukmė sieks pusketvirtos valandos. Dėtuvės baterijos pakaks iš viso 30 valandų – tai aštuoniomis ilgiau nei senesnės kartos modelio. Ausines galima krauti ir laidu, ir belaidžiu būdu. Laidu visiškai įkrauti ausines tetruks 20 minučių, o jas skubiai įkrovus vos penkias minutes, muzikos bus galima klausytis dvi valandas.

Taigi, jau užsiminėme, kad „FreeBuds 5“ turi aktyvaus triukšmo slopinimo sistemą, kuri valdo tris mikrofonus, padedančius išryškinti kalbančiojo balsą ir nuslopinti pašalinius garsus. Dažnių diapozonas svyruoja nuo 100 iki 2000 Hz. Taigi, šios ausinės turėtų atkreipti ir išrankesnių pirkėjų dėmesį. O unikali jų forma leidžia ausinėms tvirčiau laikytis ausyse, tad ir daugelis galės sportuoti be baimės, kad jos pariedės po bėgimo treniruokliu ar pradings žolėje.

Be to, ausinių galvutes galima „apauti“ guminiais „bateliais“, kurie padidins „sukibimą“ su ausies oda. Primena pigius kaliošus ant labai dailių kojų, bet ausyse jų nesimato.

Ausinės valdomos „Huawei AI Life“ programėle, kurią taip pat galima atsisiųsti į iOS bei „Android“ išmaniuosius telefonus, net tik „HarmonyOS“ įrenginius. Ausinės vienu metu gali būti suporuotos su dviem įrenginiais, naudojančiais skirtingas operacines sistemas – „Apple“ kompiuteriu ir „Android“ telefonu, „Huawei“ naudojamą „HarmonyOS“ ir „Windows“ ar bet kokia kita kombinacija.

Prijungėme jas prie dviejų atskirų vartotojų „iPhone“ bei „Huawei P50 Pocket“ telefonų – „iPhone“ nustatyti parametrai automatiškai migravo į „Huawei“ esančią „AI Life“, tad tokia sinergija patogi turintiems du telefonus.

IQ
Evoliucija ar revoliucija?.

Programėlėje galėsite pasirinkti triukšmo slopinimo sistemos lygį – minimalų, maksimalų ar prisitaikantį prie aplinkos. Čia taip pat galima valdyti 10 juostų ekvalaizerį – tai yra ne tik pasirinkti gamintojų sudarytą dažnių schemą, bet ir susikurti savus derinius.

Ausinės sveria po 5,5 gramo kiekviena – beveik pusantro gramo sunkesnės už ankstesnį modelį, tačiau tas papildomas svoris leidžia naudotis gerokai ištvermingesne baterija.

„FreeBuds 5“ rekomenduojama kaina Lietuvoje – 159 eurai.

Verdiktas: išskirtinio dizaino ausinės pasižymi ir turtingais technologiniais priedais.

Patiko:

Sukėlė abejonių:

2023 05 05 06:00
Spausdinti