Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


IŠMANIEJI ĮRENGINIAI
„Huawei FreeBuds 6i“: ką gausime savo ausims, nesumokėję nė 100 eurų?
IQ
Bendrovė
„Huawei FreeBuds 6i“.

Lietuvoje šią savaitę pristatytos „Huawei“ belaidės ausinės „FreeBuds 6i“. Ką turėtume apie jas žinoti?

Tai – vidutinės klasės ausinės, kainuojančios mažiau 100 eurų ir pirmiausia besitaikančios į kiekvieną eurą taupančio jaunimo kategoriją. Jos ką tik pasirodė internetinėse parduotuvėse, o geriausi pasiūlymai neviršija 85 eurų.

Pirmas didelis žingsnis, kuris „FreeBuds 6i“ atskiria nuo pirmtakių „FreeBuds 5i“, yra kur kas tobulesnė aktyvaus triukšmo slopinimo sistema (ANC), kurią gavo iš aukštesnės klasės „FreeBuds Pro 3“ gaminio. Išmani „Intelligent Dynamic ANC 3.0“ aplinkos triukšmą slopina įvertindama 32 scenarijus, kad užblokuotų automobilių ir kitų triukšmo šaltinių garsus. Kiekvienoje ausinėje yra įrengta po tris mikrofonus, kurie atskira foninį triukšmą 1–3 kHz intervale nuo pageidaujamo garso bei generuoja apverstos bazės garso bangas nepageidaujama triukšmui nuslopinti. Trečios kartos ANC turi 240 proc. didesnę skaičiavimo galią, todėl efektyviau realiu laiku sudoroja pašalinius garsus.

Bendrovė
„Huawei FreeBuds 6i“.

Geriausia vieta šiai sistema išbandyti yra lėktuvo salonas – variklio garsai efektyviai blokuojami net nepaleidus muzikos kūrinio, tiesiog įjungus ANC. Žinoma, ANC galima išjungti arba naudoti būdravimo režimą, kuris leis girdėti stipresnius gatvės garsus, kai kuriems žmonėms tai suteikia saugumo jausmą.

Ausinių dizainas pasikeitė nežymiai, bet yra keletas malonių smulkmenų, visų pirma, nauja violetinė spalva, kuri patiks ryškesnį stilių mėgstantiems pirkėjams. Kitos dvi siūlomos spalvos tradicinės balta ir juoda. Ausinių dėklas vėlgi jau įprastos muiliuko formos. Baltos spalvos faktūra blizganti, o kitų dviejų – matinė. Ant blizgančio balto paviršiaus visiškai nesimato pirštų antspaudų, tačiau matinis paviršius atrodo solidžiau, ypač juoda versija. Palyginti su pirmtakėmis, „FreeBuds 6i“ abi ausinės yra visu gramu sunkesnės, tačiau sverdamos po 5,4 gramo vis tiek yra labai lengvos. Dėžutės svorio visiškai nejusti kišenėje, tad reikia būti atidesniems, kad nepamestumėte.

Naujosios ausinės yra mažesnės už pirmtakes (matmenys: 31,4 x 21,3 x 23,7 mm) ir, jei ne guminiai antgaliai, baltosios labai panašios į trečios kartos „Apple AirPods“, už kurias yra dukart pigesnės, bet nusileidžia muzikos atkūrimo kokybe, kaip ir brangesnėms „FreeBuds Pro 3“. Nieko keisto, šie gaminiai žaidžia skirtingų kainų teritorijoje.

IQ
„Huawei FreeBuds 6i“ ir „AirPods“.

Tačiau valdymu „FreeBuds 6i“ pranoksta ir „AirPods“, ir „FreeBuds Pro 3“ vien tuo, kad galima nustatyti skirtingas komandas kairei ir dešinei ausinei. Ausinės valdomos palietus ir palaikius (perjungiant ANC režimus), braukiant (reguliuojamas garso stiprumas), baksnojant du arba tris kartus. Pavyzdžiui, tris kartus bakstelėjus dešinę ausinę perjungiama sekanti daina, o kairę – prieš tai grojusi. „Huawei AI Life“ programėlėje galima nusistatyti gestų reikšmes pagal asmeninius pageidavimus ar įpročius.

Programėlėje taip pat pateikiamas šešių garso efektų rinkinys, bet galima susikurti ir savus, slankiojant dešimt ekvalaizerio virtualių svirtelių. Ausinėse garsą atkuria 11 mm keturių magnetų dinaminis garsiakalbis, kuris yra 50 proc. galingesnis už pirmtako, ir atkuria nuo 14 Hz bosus.

„Huawei AI Life“ programėlė.

Dar vienas didelis „FreeBuds žingsnis nuo pirmtakės – baterijos ištvermė. Gamintojai žada, kad pilnai įkrautos ausinės muzikos leis klausytis aštuonias valandas, o su dėkle sukaupta energija – net 35 valandas. Tai geriausias rezultatas iš visų „Huawei“ šiuo metu siūlomų ausinių modelių.

„Huawei“ ausinės gali būti poruojamos ir su „Android“ bei iOS operacines sistemas naudojančiais įrenginiais ir netgi išsaugo didžiąją dalį pagrindinių funkcijų, pavyzdžiui, automatiškai persijungia nuo vieno įrenginio prie kito. Bet prie „Huawei“ telefono galima vienu metu prijungti dvi ausinių poras ir kartu klausytis muzikos. Gal tai ir neatrodo būtina, bet romantiška.

Verdiktas. Geras kainos ir kokybės santykis, didelis žingsnis į priekį palyginti su pirmtakėmis.

Privalumai

Trūkumai

2024 06 27 18:06
Spausdinti