Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


IŠMANIEJI TELEFONAI
„Huawei Mate 50 Pro“ testas: mes ir vėl kalbame tik apie jo fotokamerą
IQ
Bendrovė
„Huawei Mate 50 Pro“.

Pavasarį naujas P serijos modelis, rudenį – „Mate“ flagmanas. Dėl sankcijų ir koronaviruso šis „Huawei“ brangiausių modelių pristatymo ciklas buvo sutrikęs, bet šiemet vėl grįžo į vėžes. Todėl mūsų rankose atsidūrė naujasis „Huawei Mate 50 Pro“.

Kaip jis atrodo?

Iš pirmo žvilgsnio „Mate“ beveik nesiskiria nuo „P50 Pro“, bent jau kol abiejų telefonų nepadedi šalia vienas kito. Nuo „P30 Pro“ laikų beveik nesikeičiančios formos tampa klasika. Plonas korpusas grakščiai užsilenkiančiomis briaunomis vis dar atrodo solidžiai ir ilgaamžiškai, o tai ir yra klasikos žanro privalumas. Tačiau nuobodžiai.

Žiovulys išsisklaido pažiūrėjus į telefono galinę dalį, kurioje, žinoma, įmontuota kamera – šįkart milžiniškas žiedas juosia objektyvus ir jutiklius. Kaip ir ankstesniuose „Mate“ modeliuose objektyvų blokas įmontuotas simetriškai pačiame centre.

Bendrovė
„Huawei Mate 50 Pro“.

Linksmai nuteikia ir oranžinė „Mate“ versija su odos faktūros korpuso nugarėle. Drąsus sprendimas verslo klasės telefonui, kurio greičiausiai atsisakytų bankininkas, bet gal be menkiausių abejonių čiuptų reklamos agentūros vadovas? Juolab, kad oranžinė versija turi naują „Kunlun“ stiklo ekraną, kuris yra dešimt kartų atsparesnis nei „50 Mate Pro“ versijų su tradiciniais juodos ir sidabrinės spalvos korpusais.

Juodas modelis tęsia „P50 Pro“ tradiciją ir atkakliai renka pirštų antspaudus ant nugarėlės. Tai dar viena priežastis pasvarstyti apie ryškų ir itin tvirtą oranžinį, kuriam išsprūdus iš rankų pėdų link krenta tik aparatas, bet ne jo savininko širdis į kulnus.

Ryškus ekranas, ištverminga baterija

„50 Mate Pro“ yra šiek tiek didesnis už „P50 Pro“ ir turi 6,74 colio AMOLED ekraną, su 120 Hz kintančiu dažniu ir prisitaikančia maksimalia 1212x2616 rezoliucija. Ekranas gali atvaizduoti 10 bitų spalvų paletę arba daugiau nei milijardą atspalvių.

Ekrano viršuje plati išpjova asmenukių objektyvams, jau matyta senesniuose nei pačios naujausios kartos „iPhone“ modeliuose. Ji gal kiek erzins, jei esate pripratę prie mažos skylutės ekrano viršuje, bet netrukus priprasite.

Bendrovė
„Huawei Mate 50 Pro“.

Apatinėje ekrano dalyje yra paslėptas piršto antspaudo skaitytuvas, kurio greičiausiai niekada neprireiks, jei naudosite veido atpažinimo funkciją ekranui atrakinti.

„50 Mate Pro“ 4700 mAh talpos baterija nėra kažkuo išskirtinė, bet kaip būdinga „Huawei“ ji gana ištverminga ir greitai įkraunama. 66W laidinis kroviklis visiškai numarintą telefoną pilnai įkrauti turėtų per 42 minutes, o pusvalandžio krovimo turėtų pakakti pasiekti 80 proc. baterijos atsargų. Pirmaisiais naudojimo metais telefoną greičiausiai pakaks pakrauti vakare ar ryte prieš išvykstant į darbą.

Šis „Huawei“ flagmanas yra pirmasis gavęs „Snapdragon 8+ Gen 1“ procesorių. Operatyvioji atmintis – 8 GB, vidinė – 256 GB.

Bloga žinia, kad dėl JAV sankcijų telefonas neturi 5G ryšio technologijos. Jis taip pat nepalaiko „Google“ paslaugų, bet tai jau nesunkiai išsprendžiama problema. Tereikia iš „AppGallery“ atsisiųsti „Gspace“ programėlę, kuri tarsi sukurs telefoną telefone ir prisijungę prie savo „Google Play“ paskyros galėsite naudotis visomis „Android“ programėlėmis, taip pat ir „Google“ paslaugomis. Tiesa, tai turi savo kainą – „Gspace“ įkyriai bruka reklamas, kurių nematyti galima sumokėjus 1,99 euro per mėnesį ar 9,99 euro per metus. Kvepia šantažu.

Vėl nustebino fotokamera

Ilgus metus trukusi „Huawei“ partnerystė su legendine Vokietijos fotoaparatų gamintoja „Leica“ nutrūko, tačiau tai nesutrukdė „Mate 50 Pro“ telefonui priblokšti kameromis savybėmis. Toks klasikinis, bet nepabostantis, „Huawei“ triukas.

Prieš tris dešimtmečius, kai fotografija pasiekė kiekvienus namus, nes buvo galima išryškinti juostelę bei pasidaryti nuotraukas kone kiekviename prekybos centre esančioje fotolaboratorijoje, daugelis įsigijo vadinamąsias muilines. Jos taip vadintos gal dėl formos, primenančios dėžutę muilui, o gal dėl to, kad nuotraukos dažniausiai buvo nekokybiškos, tarsi patrintos muilu. Ir tik pažengę bei labiau pasiturintys fotografijos entuziastai turėjo veidrodinius aparatus su objektyvais, fokusavimo funkcija, reguliuojamu išlaikymu, keičiama diafragma. Tokiu aparatu darytos nuotraukos būdavo nepalyginti kokybiškesnės, gilios, su ryškiu objektu priekyje ir išsiliejusiu fonu už jo, kai fotografuojamas portretas ar koks daiktas stambiu planu.

Kodėl apie tai prisimename? Todėl, kad „Mate 50 Pro“ dabar tarsi tas veidrodinis fotoaparatas. Na, ne visi kiti telefonai yra muilinės, tačiau „Mate“ žengė didelį žingsnį į priekį. Jo naujoji 50 MP „Ultra Aperture“ kamera turi kintamą diafragmą nuo F1.4 iki F4.0, veikiančią visame šiame diapazone, ir leidžiančią daryti nuotraukas su išplaukusiu fonu ar fotografuoti esant menkam apšvietimui. Netgi naktį fotografuojant kambaryje, kuriame sklinda šykšti šviesa iš gatvės, nuotraukos yra gana šviesios ir aštrios.

IQ

Fotografuojant „Aperture“ režimu galima rinktis keturis diafragmos variantus, o „Pro“ režimu diafragma reguliuojama dar mažesniais žingsneliai. Labai daug vietos kūrybiškumui ir ieškojimams.

Kitos dvi galinės kameros – 13 MP itin plataus kampo (F2.2 diafragma) ir 64 MP teleobjektyvo kamera (F3.5 diafragma, OIS). Plačiakampė ypač praverčia fotografuoti siaurose erdvėse didelius statinius, pavyzdžiui, bažnyčias senamiesčiuose. Teleobjektyvo optinis artinimas siekia 3,5, skaitmeninis – iki 100 kartų, tačiau iš tiesų kokybiškoms nuotraukoms teks apsiriboti iki 5, daugiausia 10 kartų.

*****susije*****

Priekinė 13 MP asmenukių kamera taip pat nenuvils – nei nuotraukų ryškumu, nei spalvų atvaizdavimu. Jūs taip pat galėsite daryti 4K video ir keisti vaizdo planą nuo plačiakampio iki 10 kartų priartinimo. Ir, žinoma, rasti įvairiausių fotografavimo ir filmavimo režimų.

Kodėl verta pirkti?

„Huawei Mate 50 Pro“ kainuoja 1299 eurus, tad su tokia šūsnimi grynųjų turite iš ko pasirinkti. „Samsung Galaxy S22 Ultra 5G“ kaina panaši, „iPhone 14 Max Pro“ atsieis bent 200 eurų brangiau. Kiekvienas iš jų turi tam tikrų, bet ne esminių pranašumų.

„Gspace“ išsprendė mobiliųjų programėlių deficito problemą, nes jei kurios nėra „AppGallery“, surasite „Google Play“. 5G ryšys jau Lietuvoje, tačiau jo reikšmė eiliniam mobiliojo ryšio paslaugų naudotojui bent jau kol kas atrodo sureikšminta. Nors, žinoma, flagmanų pirkėjai pagrįstai gali reikalauti ir to.

Bendrovė
„Huawei Mate 50 Pro“.

Verdiktas

„Huawei“ sukūrė dar vieną išskirtinį telefono modelį, kurio svarbiausias akcentas, nieko nuostabaus, yra fotokamera.

Privalumai

Trūkumai

2022 11 27 10:24
Spausdinti