Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


IŠMANIEJI TELEFONAI
„Huawei Nova 10 Pro“: pretendentas į „Premium“ lygą už triženklę kainą
IQ
Gamintojai
„Huawei Nova 10 Pro“.

Kinijos technologijų kompanija „Huawei“ ką tik pristatė du „Nova“ 10 serijos modelius. Išpakuojame dėžutę, padabinta užrašu „Nova 10 Pro“.

Jei galvojate, kad norint turėti išmanųjį telefoną su iš tiesų dideliu ekranu reikės išleisti 1000 eurų, taip nebegalvokite. „Nova 10 Pro“ turi 6,78 colio įstrižainės ekraną – beveik 4,6 mm didesnį nei „P50 Pro“, vienas „Huawei“ flagmanų. Tai pastebėjome atsitiktinai, net neatsivertę įrenginio techninės specifikacijos, tiesiog padėję „Nova 10 Pro“ šalia „P50 Pro“.

Kadangi abu šie telefonai atsidūrė rankose, galima juos palyginti. Pirmas įspūdis – „Nova 10 Pro“ suteikia premium klasės pojūtį, nes dizainas ir medžiagų kokybė kone identiška. Tik matinė sidabrinė („Huawei“ ją praminė žvaigždėta sidabrinė) nugarėlė atrodo kukliau, tačiau ji visiškai „nerenka“ pirštų antspaudų.

Kitoks ir objektyvų blokas – tris kamerų „akis“ juosia auksinės spalvos elipsės formos žiedas – aliuzija į prabangą, nors iš tiesų atrodo kiek eklektiškai. Bet apibendrinant – tai dar vienas dailus telefonas, Lietuvos pirkėjams siūlomas jau minėtos sidabrinės arba juodos, taip pat „žvaigždėtos“, spalvos“.

Nepaisant didelio ekrano „Nova 10 Pro“ yra elegantiškas – jo storis vos 7,88 mm ir sveria 191 gramą.

Telefonas tiktokeriams

Paprastai telefonų fotokamerų apžvalgos pradedamos nuo galinės kameros, priekinei paliekant sakinį ar du. Tačiau „Nova 10 Pro“ atveju šią tradiciją būtina sulaužyti, nes priekinė kamera yra įdomesnė vien jau dėl to, kad turi du objektyvus – 60 MP itin plataus kampo ir 8 MP portretinį stambaus plano. Tai šį įrenginį daro gan išskirtiniu rinkoje ir pirmiausia turėtų atkreipti jaunimo dėmesį – nors asmenukių dabar nevengia ir senjorai, jaunesni vartotojai yra pamišę dėl „TikTok“ siužetų, o „Nova 10 Pro“ dar labiau išvaduos fantaziją.

Gamintojai
„Huawei Nova 10 Pro“.

Priekinės kameros artinimo diapazonas yra nuo 0,7 iki 5 kartų – ne tik fotografuojant, bet ir filmuojant. Be to, vienu metu galima naudoti du objektyvus ekraną dalijant į dvi, nebūtinai lygias, dalis. Fotoaparato programėlėje atsirado nauja VLOG funkcija. Ji leidžia perjunginėti ir galines, ir priekines kameras, filmuojant įvairiausiais scenarijais – dviem priekinėmis, dviem galinėmis ar viena priekine ir kita galine kameromis, pasirenkant norimą planą ir dalijant ekraną į dvi lygias ar vienai kamerai paliekant tik nedidelį langelį ekrano kampe. Tai turėtų patikti ne tik jaunųjų televizijos reporterių būreliui, bet ir iš įvykio vietos transliuojantiems žurnalistams.

Gale randame tris objektyvus – 50 MP pagrindinį, 8 MP itin plataus kampo makro ir 2 MP portretinį. Pastarasis leidžia sukurti „Bokeh“ efektą, labai populiarų profesionalioje fotografijoje, kai ryškus tik pagrindinis nuotraukos objektas, dažniausiai portretas, o aplinka suliejama.

„Google“ grįžo... beveik

Europos rinkai skirtuose telefonuose „Huawei“ šiuo metu naudoja „Android“ pagrindu sukurtą atviro kodo operacinę sistemą EMUI 12, tokia įdiegta ir „Nova 10 Pro“.

Tai reiškia, kad būsite priklausomas nuo „Huawei“ parduotuvės „AppGallery“, kuri sparčiai pildosi ir tarptautinėmis, ir lietuviškomis programėlėmis, tačiau vis tiek nusileidžia konkurentėms „App Store“ ir „Google Play“. Ir taip bus visuomet, nes Vakarų pasaulio programėlių kūrėjams ir užsakovams „AppGallery“ yra tas trečiasis brolis, kuris prisimenamas paskutinis ar pamirštamas visai.

Gamintojai
„Huawei Nova 10 Pro“.

Be to, „AppGallery“ nerasite „Google“ paslaugų, tokių kaip „Gmail“, o „Facebook“ teks atsisiųsti naudojantis išorines nuorodas, kas nėra patogu mažiau pažengusiems vartotojams ir gali pridaryti saugumo problemų. Bent jau taip buvo iki šiol.

Dabar yra sprendimas, kuris pradžiugins visus „Huawei“ telefonų savininkus ar gal net paskatins sugrįžti kai kuriuos buvusius vartotojus. Tai – „GSpace“ programėlė, kuri yra tarsi vartai į „Google Play“ pasaulį. „GSpace“ jums leis prisijungti prie savo „Google“ paskyros ir naudotis visu tuo, kas prieinama visiems telefonams su „Android“ operacine sistema – „YouTube“, „Gmail“, „WhatsApp“ ir bet kuria kita programėle, kurios dėl vienokių ar kitokių priežasčių nėra „AppGallery“. Tiesa, mūsų redakcijos iq.lt ir alfa.lt programėles galite atsisiųsti ir tiesiai iš „AppGallery“, ir per „GSpace“.

Ką dar reikėtų žinoti apie „Nova 10 Pro“?

Ekranas. Kaip jau minėta, iš tiesų didelis 6,78 colio OLED ekranas, palaikantis iki 120 Hz atsinaujinimo dažnį. Sklandžiai veikia, FullHD+ rezoliucijos, ryškus, bet vis tiek neprilygsta tokiems flagmanams kaip „P50 Pro“. Bet skirtumai akivaizdūs tik lyginant abu modelius, o daugelis vartotojų liks visiškai patenkinti

Baterija. „Huawei“ telefonai pasižymi ištvermingomis baterijomis ir „Nova 10 Pro“ netaps bloga išimtimi – žinoma, jį galima nusodinti nesulaukus vakaro, tačiau normaliomis sąlygomis 4500 mAh talpos baterija atlaikys bent dvi dienas. Įdomiau tai, kad telefonas palaiko 100 W „Huawei SuperCharge Turbo“ režimą, kas skamba lyg sviestas sviestuotas, bet realiame gyvenime suteikia esminių privalumų – aktyvavus „Turbo“ režimą nuo 0 iki 100 proc. bateriją galima pakrauti vos per 20 min., o nuo 20 iki 80 proc. – per 10 min.

Procesorius ir atmintis. Aštuonių branduolių „Qualcomm Snapdragon 778“ profesorius. Palaikomas 4G ryšys, naujojo 5G privalumais nepavyks pasinaudoti. Operatyvinė atmintis (RAM) – 8 GB. Vidinė atmintis – 256 GB. Dvi SIM kortelės.

IQ
„Huawei Nova 10 Pro“.

Ką rasite dėžutėje? „Huawei“ vis dar pakuojame į dideles dėžutes, kuriose taip pat rasite 220 V kroviklį, USB-A USB-C laidą, adatėlę SIM kortelei ir net skaidrų apsaugos dėklą. Laidinių ausinių komplekte nėra.

Kiek kainuoja? „Huawei Nova 10 Pro“ kaina Lietuvoje – 699 eurai. „Nova 10“ modelis kainuoja 499 eurus, bet tektų susitaikyti su daugeliu kompromisų: mažesniu ekranu, lėčiau įkraunama ir mažesne baterija, vienu priekinės kameros objektyvu ir kt.

Verdiktas

Premium lygio kokybė, patrauklus dizainas už prieinamą kainą, didelis ekranas ir dviejų objektyvų priekinė kamera yra tas jaukas, už kurio turėtų užkibti jaunesni vartotojai. Be abejonės, viena įdomiausių naujienų vidutinės klasės segmente. „GSpace“ eliminuoja trūkumus, kurie atbaidė dalį vartotojų dėl „Huawei“ taikytų sankcijų.

2022 10 09 16:31
Spausdinti