Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


IŠMANIEJI TELEFONAI
„Huawei P60 Pro“ testas: ir vėl komplimentai fotokamerai
IQ
Bendrovė
„Huawei P60 Pro“.

„Huawei“ neleidžia įsivyrauti „Apple“ ir „Samsung“ oligopolijai ir Lietuvos pirkėjams pristato dar vieną flagmaną „Huawei P60 Pro“. Kokie jo šansai?

Reikia itin lakios fantazijos aprašinėti šiuolaikinių telefonų dizainą, nes jau keletą metų jie pernelyg nesiskiria ne tik nuo savo pirmtakų, bet ir konkurentų. „Huawei P60 Pro“ – jokia išimtis. Padėkime jį šalia „P50 Pro“ ir pastebėsime, kad jis tik nežymiai didesnis ir ant stalo guli ne lygiai, bet šiek tiek pakilusia viršutine dalimi.

Kodėl, paaiškėja apvertus telefoną – jo kamerų blokas dar masyvesnis, su milžiniška objektyvo „akimi“ ir dviem mažesnėmis iš abiejų pusių. Priekinę telefono dalį atidavus ekranams, kamerų blokai liko kone vieninteliu elementu, leidžianču pasireikšti dizainerių fantazijai. Ką gi, kinai ir vėl sugebėjo „išrasti dviratį“.

Vėliau pakalbėsime apie šios fotokameros galimybes ir skirsime tam daugiausia dėmesio ir specialią fotogaleriją, nes „P60 Pro“ yra dar vienas kamerafonas. Dabar dar keli žodžiai apie jo dizainą. Tiksliau, spalvas. Galėsite rinktis iš dviejų ir nebus sunku apsispręsti. Vieniems patiks konservatyvus juodas korpusas, o kitus sužavės naujovė – perlo spalvos korpusas, kurio puošni faktūra yra unikali, nes nėra antro telefono su lygiai tokiu pat raštu.

Foto galerija.: new_000291346_0

„P60 Pro“ gavo 6,7 colio OLED ekraną, kuris yra 0,1 colio didesnis nei pirmtako, bet tiek pat nusileidžia „Samsung S23 Ultra“. Šalia šio korėjiečių konkurento „Huawei“ gaminys atrodo kiek gremėzdiškas ir ne toks elegantiškas, tad kinų dizaineriams jau būtų laikas ryžtis bent dizaino evoliucijai, jei ne revoliucijai.

Palyginti su pirmtaku naujojo modelio ekranas pastebimai šviesesnis (per 1000 nitų) ir patogesnis naudotis saulėtą dieną lauke. Spalvos nepriekaištingos. Adaptyvus nuo 1 iki 120 Hz kintantis atsinaujinimo dažnis leidžia itin sklandžiai naršyti telefone, kas ir neturėtų stebinti.

„P60 Pro“ apginkluotas „Snapdragon 8+ Gen 1“ procesoriumi, kuris yra senesnės kartos nei šiemet į rinką teikiamų kitų „Android“ telefonų. Taip yra dėl to, kad dėl sankcijų „Huawei“ naudoja 4G, o ne 5G mobiliojo ryšio platformą. 5G trūkumas kol kas dar nėra esminis minusas, bet bus įdomu stebėti, kaip ateityje „Huawei“ spręs šią problemą. „P60 Pro“ siūlomas su 8 GB arba 12 GB operatyvia atmintimi (RAM) ir atitinkamai 256 ir 512 GB atminties talpyklomis. Kaip jau įprasta telefonas turi USB-C jungtį ir dėklą dviem SIM kortelėms.

„P60 Pro“ naudoja EMUI 13.1 operacinę sistemą ir tebeturi draudimą naudotis „Google“ paslaugomis. Bet tai nereiškia, kad reikės pratintis naudotis analogiškomis kiniškomis paslaugomis kaip „Petal“ žemėlapiai, kurie tikrai nėra tokie išsamūs kaip „Google Maps“. Anksčiau „Google“ paslaugas ir „Android“ telefonams skirtas programėles „Huawei“ savininkai pasiekdavo per „Gspace“, kuris tarsi buvo telefonas telefone su atskiru langu programėlių ikonoms. Patogesnė alternatyva yra „GBox“, kuris taip pat leis naudotis „YouTube" ir kitais „uždraustais vaisiais“, o ikonas susidėlioti pagrindiniame ekrane.

„P60 Pro“ turi 4815 mAh talpos bateriją, kiek mažesnę nei konkurentų. Saikingai naudojantis tai neturėtų būti problema ir telefono energijos turėtų pakakti visą dieną. Tiesa, šių bandymų metu gana daug fotografuojant telefonas vakarop jau prašydavosi įkraunamas, kad galėtumei peržiūrėti dienos kadrus ir juos paredaguoti. Bet ir tai ne problema, prijungtas prie elektros lizdo per kiek daugiau nei pusvalandį įrenginys pilnai įsikrauna. Jis taip pat palaiko gana spartų 50W belaidį įkrovimą.

O dabar apie fotokamerą. Trijų objektyvų rinkinys ant telefono nugarėlės yra: 48 MP pagrindinis, 48 MP teleskopas su 3,5 karto optiniu priartinimu ir 13 MP plačiakampis. „Huawei“ nutraukė bendradarbiavimą su legendiniu vokiečių fotoįrangos gamintoju „Leica“, kurio logotipas keletą metų puošdavo kinų telefonus. Dabar vietoj jo įspausta „XMAGE“, tarsi norint pasakyti, kad šis fotoaparatas daro stebuklus ir būtų sunku „Huawei“ apkaltinti spalvų tirštinimu.

Kamera atlieka visą darbą už jus ir vėliau tik galima pažaisti su redagavimo programėle. Telefonas puikiai fotografuoja prieblandoje, toliau esančius vaizdus ir iš labai arti (macro). Plačiakampė kamera mažiau įspūdinga ir kiek iškreipia vaizdą, tačiau mato gerokai plačiau nei žmogaus akis ir galėsite nufotografuoti Romos Koliziejų stovėdami jo šešėlyje.

Šiuo telefonu daug fotografavome Italijoje, bet visiškai neskyrėme laiko specialiosioms funkcijoms ar profesionaliems nustatymams, nerežisavome situacijų. Žodžiu, elgėmės taip, kaip daugelis atostogų metu – pleškinome į kairę ir dešinę, tik pamatę gražesnį kadrą ar įdomesnę situaciją.

Peržiūrėkite aukščiau pateiktą galeriją ir pamatysite „P60 Pro“ galimybes. Vaizdas pro rakto skylutę į už kelių kilometrų esančios Šv. Petro bažnyčios kupolą, vakaro prieblandoje „pagautas“ skrendantis paukštis Vatikano ansamblio fone ar freskos tamsiose Neapolio katakombose. Kai kurios nuotraukos darytos tiesiog pro važiuojančio automobilio langą ar teleobjektyvu nusitaikius į plika akimi vos įžiūrimą vyro siluetą vieno iš Romos senamiesčio pastatų lange. „Huawei“ sukūrė dar vieną telefoną, kuris keliautojus išvaduos nuo papildomo svorio tampantis profesionalę kamerą ar gėdos, jei atostogas nuspręstumėte įamžinti su sena „muiline“.

Lietuvoje „Huawei P60 Pro“ su 256 GB talpykla kainuoja 1199 eurus.

Verdiktas. Nepavyks išsisukti nuo kompromisų. Puikiai fotografuojantis telefonas be 5G.

Privalumai

Trūkumai

2023 05 30 16:15
Spausdinti