Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


IŠMANIEJI ĮRENGINIAI
„Huawei“ pažėrė naujienų – tarp jų ir skaityklės bei planšetės hibridas specialiai iš Stambulo
IQ
„Huawei“ naujienos pristatytos Stambule.

Nors sankcijos gerokai sutrikdė „Huawei“ veiklą mobiliųjų telefonų versle Europoje, kitose vartotojams skirtose nišose kinai nusiteikę itin ambicingai. Birželio pabaigoje Stambule surengtame renginyje kompanija pristatė net septynis naujus įrenginius.

„Huawei“ vartotojams skirtų įrenginių verslo apyvarta 2021 m. pasiekė 38 mlrd. JAV dolerių. Labiausiai, 198 proc., augo TV ekranų „Vision“ pardavimai. Mažiausiai – asmeninių kompiuterių (3 proc.).

Rytų Europos ir Šiaurės šalių regione, kuriam priskiriama ir Lietuva, sparčiausiai (90 proc.) augo išmaniųjų laikrodžių, 75 proc. – ausinių paklausa.

„Huawei“ išlieka viena daugiausiai į mokslinius tyrimus ir plėtrą investuojančių pasaulio technologijų kompanijų – pernai jos investicijos siekė 17,5 mlrd. JAV dolerių ir nusileido tik „Google“ savininkės „Alphabet“ (22,5 mlrd. JAV dolerių).

„Huawei“ investicijos į inovacijas sutelktos šešiomis kryptimis – mobilieji telefonai, kiti išmanieji įrenginiai, operacinė sistema „HarmonyOS“, sprendimai automobiliams, išmaniųjų namų sprendimai ir paslaugos verslui.

Supažindiname su įdomiausiomis Stambule pristatytomis naujienomis.

„Huawei Mate Xs 2“

Sulankstomi telefonai – įprasto išmaniojo ir planšetės hibridai – kausto technologijų gurmanų dėmesį, tačiau kol kas nėra aišku, ar užkariaus plačios klientų auditorijos dėmesį, ar liks nišiniu produktu.

Kaip ten bebūtų, tai įdomi technologijų kompanijų kovos arena, kurioje jau būta ir skaudžių nesėkmių dėl sudėtingos sulankstomų ekranų technologijos. Šiame segmente stebime aršiausią „Samsung“ ir „Huawei“ konkurenciją, o naujausias kinų ėjimas – „Huawei Mate Xs 2“.

Tai – gana masyvus įrenginys, kuris atlenktas tampa planšete su 7,8 colio įstrižainės ekranu. Neišskleisto įrenginio ekranas yra 6,5 colio. Telefone įmontuota fotokamera su trimis objektyvais: bazinė 50 MP (megapikselių), plataus kampo 13 MP ir 8 MP teleobjektyvas, priartinantis tris kartus. Priekinė kamera – plačiakampė 10,7 MP.

IQ
„Huawei Mate Xs 2“.

Kaip ir kiti „Huawei“ flagmanai „Mate Xs 2“ išsiskiria greitu baterijos įkrovimu – gamintojai teigia, kad iki 90 proc. galima įkrauti per pusvalandį. Įrenginys turi 8 GB operatyvios (RAM) ir 512 MB vidinės atminties.

Jo kaina – 1999 eurai. Kol kas neskelbiama, ar bus parduodamas Lietuvoje.

Du telefonai – „Nova Y70“ ir „Nova Y90“

Išmaniesiems telefonams pristatyti „Huawei“ dažniausiai rengia tik naujam modeliui dedikuotus renginius, tačiau tokio dėmesio dažniausiai nusipelno flagmanais laikomi P ir „Mate“ serijų modeliai, nors būna išimčių. Stambule pristatyti „Nova Y70“ ir „Nova Y90“ išmanieji telefonai skirti taupantiems ir technologijų madų nesivaikantiems vartotojams. Tad svarbiausi jų parametrai – kaina ir fotokamera, nes išmanieji telefonai fotografijos virusu jau užkrėtė ir vaikus, ir garbius senolius, net jei šių biudžetai telefonams ir riboti.

Bendrovė
„Nova Y70“ ir „Nova Y90“.

„Nova Y70“ turi 6,75 colio ekraną, 4 GB RAM ir 128 GB vidinės atminties, kurią galima padvigubinti su „Micro SD“ kortele. Galinė kamera turi tris objektyvus: 48 MP, plačiakampį 5 MP ir 2 MP. Priekyje – 8 MP asmenukių kamerą. Telefono kaina – 199 eurai.

„Nova Y90“ kainuoja 269 eurus, turi išraiškingesnį kamerų bloką su 50 MP pagrindiniu ir dviem 2 MP objektyvais, vienas iš kurių makro. Asmenukių kamera – ta pati 8 MP. Ekranas – 6,7 colio.

Asmeniniai kompiuteriai

„Huawei“ pristatė ir du naujus nešiojamuosius kompiuterius – „MateBook 16s“ ir „MateBook D 16“.

Galingas „MateBook 16s“ turi 16 colių 4:3 proporcijų ekraną ir skirtas didelių resursų reikalaujantiems darbams – dizaineriams, vaizdo produkcijos kūrėjams ir pan. Tai – premium klasės įrenginys, subtilaus dizaino ir dideliu ekranu, kuris užima 90 proc. korpuso. Kompiuteris sveria 1,99 kg. Vidinė atmintis – 1 TB, RAM – 16 GB. 5 GHz „Intel“ procesorius. Operacinė sistema – „Windows“.

Bendrovė
„MateBook 16s“ ir „MateBook D 16“.

„MateBook D 16“ yra kuklesnis įrenginys, turintis 16 colių ekraną ir tinkamas namas bei verslui. Vidinė atmintis – 512 GB, RAM – 16 GB. Naudojama dviejų „Intel“ procesorių konfigūracija. Kaina – 899 eurai.

Ausinės „FreeBuds Pro 2“

Naująsias „Huawei“ ausines netrukus apžvelgsime išsamiau, tačiau ir iš pirmo žvilgsnio tai dėmesio vertas gaminys. Subtilaus dizaino, trumpomis kojelėmis, drąsiai pretenduoja į premium įrenginių kategoriją. Lengvesnės ir mažesnės, su efektyvia triukšmo slopinimo sistema ir aukštiems bei žemiems dažniams skirtais dvigubais garsiakalbiais.

Bendrovė
„FreeBuds Pro 2“.

Vienu įkrovimu ausinės turėtų veikti pusseptintos valandos, o su dėžute-akumuliatoriumi – iki 30 valandų. Kaina – 199 eurų.

Skaityklė „Huawei MatePad Paper“

Tai, be jokios abejonės, įdomiausia Stambulo prezentacijos naujiena, nors ir gana nišinis įrenginys. „Huawei“ nėrė į knygų skaityklių rinką, kurioje dominuoja palyginti pigūs „Kindle“ ir dar pigesni konkurentų įrenginiai.

499 eurus kainuojantis „Paper“ turėtų kaip reikiant paplušėti, kad pateisintų savo kainą. Šį įrenginį taip pat netrukus išbandysime ir pateiksime verdiktą. Tačiau pirmas įspūdis intriguojantis, nes tai skaityklė su planšetinio kompiuterio savybėmis.

IQ
„Huawei MatePad Paper“.

Ji turi juodai baltą vadinamojo elektroninio rašalo ekraną, įprastą skaityklėms, tačiau ekranas yra net 10,3 colio ir artimas nedideliam planšetiniam kompiuteriui. Tokiame ekrane elektroninę knygą skaityti bus patogiau, tačiau „Paper“ turi ir „M-Pencil“ pieštuką, kuriuo galima rašyti, pasižymėti pastabas.

„Paper“ galima prijungti prie Wi-Fi tinklo, yra interneto naršyklė, elektroninio pašto ir užrašų programėlės. Naršyti nespalvotus naujienų portalus nėra įprasta, bet atostogų metu toks „Paper“ suteiks galimybe palikti namie didesnius įrenginius ir atsipalaiduoti nuo gyvenimo tempo.

2022 06 28 15:33
Spausdinti