Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


IŠMANIEJI ĮRENGINIAI
„Huawei Pura 70 Pro“: dar vienas bandymas iš naujo išrasti... fotokamerą
IQ
Bendrovė
„Pura 70 Pro“.

Fotokamerai – vėl didžiausias dėmesys. „Huawei“ išleido savo naują flagmaną „Pura 70 Pro“, kuris pirmiausiai turėtų nustebinti fotografavimo galimybėmis. Ar jam pavyks?

Ar „Pura“ – tai P serija?

Praėjus 12 metų po P serijos debiuto, nuspręsta ją pervardinti „Pura“ (asociacija į švarumą, grynumą nuo angliško žodžio purity). P serijos modeliuose visuomet, ar bent nuo P20 laikų, buvo akcentuojama fotografija ir kasmet šis akcentas vis ryškesnis.

Pakanka žvilgtelėti į „Pura 70 Pro“ nugarėlę, kad vėl nustebintų fotokameros bloko dizainas. Šįkart trys objektyvai sumontuoti ant milžiniško trikampio suapvalintais kampais, o ši konstrukcija jau gavo peliuko Mikio pravardę, nes galima įžvelgti šio animacinio herojaus snukučio siluetą. Beje, „Pura 70 Pro“ nėra flagmanų flagmanas, nes bent jau Kinijos rinkoje siūlomi „Pura 70+“ ir „Pura 70 Ultra“ modeliai. Jie turi tokį pat korpusą ir dalijasi vienodais techniniais sprendimais, tačiau yra ir įdomių skirtumų. „Ultra“ turi judantį kameros objektyvą, o „Pura 70+“, skirtas tik Kinijos rinkai, palaiko ir palydovinį ryšį.

IQ
Fotografuota „Pura 70 Pro“.

„Pura 70 Pro“ galinė kamera turi tris objektyvus – 50 MP pagrindinį, 12,5 MP plačiakampį ir 48 MP teleobjektyvą, kuris gali priartinti vaizdą 3,5 karto optiniu ir 100 kartų skaitmeniniu režimu.

IQ
Fotografuota „Pura 70 Pro“.

Ką ir kur befotografuotumėte – prieblandoje, nutolusius objektus, portreto ar makro režimu – „Pura 70 Pro“ nepriekaištingai susitvarko su visomis užduotimis, objektyvams į pagalbą ateinant programinei įrangai ir dirbtiniam intelektui, paryškinančiam svarbiausius ar užtušuojant nereikšmingus nuotraukos elementus. Plataus diapazono f/1.4–4.0 pagrindinės kameros diafragma leidžia kontroliuoti nuotraukos gylį, išryškinant pagrindinį objektą, tai leidžia sukurti gražius portretus ir įdomius kadrus makro režimu. Taip pat padeda fotografuoti prieblandoje, kuomet objektyvui reikia daugiau laiko surinkti šviesai.

IQ
Fotografuota „Pura 70 Pro“.

Telefono priekyje įtaisyta ne tokia įspūdinga 13 MP asmenukių kamera, tačiau ir ji susitvarkys su jai skirtomis užduotimis.

Dizainas, ekranas, baterija

Jei ne kamerų blokas, užimantis beveik penktadalį (yra dar vietos augti) telefono nugarėlės, „Pura 70 Pro“ pernelyg nesiskirtų ne tik nuo „P60 Pro“, bet ir nuo „P50 Pro“. Jis išsaugojo glotnias formas ir jau atrodo kiek senamadiškas palyginti su griežtesnio stiliaus „Samsung S24 Ultra“ ar „iPhone 15 Pro Max“.

Tačiau tai turi ir privalumų. Lieknesnį „Huawei“ patogiau laikyti rankose. Korpuso storis tėra 8,4 mm, o pats įrenginys taip pat gana lengvas, sveria 220 gramų.

Bendrovė
„Pura 70 Pro“.

„Pura 70“ serija nustebins spalvų įvairove, yra rožinis, purpurinis, alyvuogių spalvos, žydras korpusai. Tačiau „Pura 70 Pro“ spalvų gama Europoje itin kukli ir galima rinktis tik baltą arba juodą. Telefono dėžutėje rasite ir skaidrų apsauginį dėklą, kuris apglėbia tik viršutinę bei apatinę korpuso dalis bei kampus. Paprastas, bet geras sprendimas, nes telefoną taip pat patogu laikyti rankoje kaip ir be dėklo, o tuo pačiu tai reiškia, kad sumažėja rizika jį išmesti.

Palyginti su pirmtaku „P60 Pro“, naujojo įrenginio ekranas dar šiek tiek ūgtelėjo nuo 6,7 iki 6,8 colio, tačiau daugeliu savybių aparatai yra gana panašūs. LTPO OLED ekranas turi adaptyvų atsinaujinimo dažnį nuo 1 iki 120 Hz, 2844x1260 pikselių, 460 pikselių coliui rezoliuciją, atvaizduoja 1,07 milijardo spalvų. Įspūdingas 2500 nitų siekiantis ekrano šviesumas leidžia telefonu naudotis net ir tiesiogiai šviečiant saulės spinduliams. Tai nėra komfortiška, bet saulėtą dieną nereikės ieškoti pavėsio atsakyti į žinutę.

Telefono ekranas padengtas antros kartos „Kunlun“ stiklu, kuris yra dar atsparesnis įbrėžimams. Jei nevalysite jo švitriniu popieriumi, kišenėje jis tikrai neprisirinks gilių randų.

Operatyvinė atmintis (RAM) yra 12 GB. Kai kuriose rinkose galimi trys vidinės atminties variantai – 256, 512 GB arba 1 TB. Tačiau, priešingai nei ankstesniuose P serijos „Pro“ modeliuose, telefonas nebepalaiko išorinių „NanoMemory“ atminties kortelių. Jei telefonu daug fotografuosite ir filmuosite, o tam tikslui ir pirktumėte „Pura 70 Pro“, 512 GB vieną dieną pritrūks. „Huawei“ suteikia 5 GB duomenų nemokamai debesijoje. 50 GB kainuoja 0,99 euro, 200 GB – 2,99 euro. 2 TB – 9,99 euro per mėnesį. Tai lygiai tokia pat kainodara, kaip „Apple“ ir „Samsung“, tad telefonų gamintojai čia tiesiog nekonkuruoja.

IQ
Fotografuota „Pura 70 Pro“.

Kaip jai įprasta, galima įdėti dvi SIM korteles, tačiau paplitus eSIM funkcijai, kurią „Pura 70 Pro“ palaiko, tai jau nebėra didelis išskirtinumas. Tačiau galima pridėti tik vieną eSIM kortelę. „iPhone“ leidžia įdiegti iki aštuonių.

„Pura 70 Pro“ naudoja „Huawei“ sukurtą „HarmonyOS“ operacinę sistemą ir, visi jau žino šią istoriją, nepalaiko „Google“ paslaugų. „Huawei“ programėlių parduotuvė „AppGalery“ sparčiai pildosi, tačiau vis tiek nerasite kai kurių svarbių programėlių, tiek tarptautinių, tiek lietuviškų (Mūsų redakcijos Alfa.lt ir iq.lt galima atsisiųsti iš „AppGallery“). Bet yra dvi išimtys. Kai kurias programėles galima atsisiųsti naudojantis trečiųjų šalių nuorodomis. Bet patogiau įsidiegti „GBox“ aplikaciją, kuri su „Google“ paskyra leis atsisiųsti visas norimas programėles iš „Google Play“ parduotuvės.

Dar vienas „Huawei“ įrenginio minusas – jis vis dar užsienio rinkose nepalaiko 5G ryšio.

„Huawei“ telefonai visuomet pasižymėjo geromis baterijomis ir ši nėra išimtis. Dėžutėje rasite greitąjį 100 W įkrovimo adapterį, į kurį galima įkišti ir USB-A, ir USB-C laido antgalius. Pilnai įkrauti bateriją užtruko 45 minutes, tačiau per pusvalandį jau buvo įkrauta 80 proc. Belaidis krovimas siekia 80 W galios, taip pat yra 20 W atgalinis krovimas, kai telefoną galima paversti belaidžiu krovikliu kitam įrenginiui. Didelė 5050 mAh baterija užtikrina, kad „Pura 70 Pro“ yra vienas ištvermingiausių telefonų rinkoje. Net ir naudojant gana aktyviai, daug fotografuojant, dienos pabaigoje buvo likę trečdalis energijos. Tad bent jau pirmus metus ar pusantrų galima pamiršti apie išorines baterijas, bet kurių „iPhone“ savininkai į keliones nesileidžia.

Kodėl verta pirkti?

Tai telefonas fotografijos entuziastams, nes būtent kamera jį išskiria iš konkurentų. „Pura 70 Pro“ Lietuvos telekomunikacijų operatoriai neprekiauja, tačiau telefoną galima įsigyti internetinėse parduotuvėse. Modelis su 512 GB vidine atmintimi kainuoja nuo 1148 eurus.

Bendrovė
„Pura 70 Pro“.

Verdiktas. Dar vienas „Huawei“ gaminys su itin galingu fotoaparatu. Dizainas kiek senstelėjęs, be to, telefonas nepalaiko 5G. Dėl „Google“ paslaugų draudimo patiriamus nepatogumus padės apeiti „Gbox“.

Privalumai

Trūkumai

2024 07 14 17:48
Spausdinti