Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


IŠMANIEJI LAIKRODŽIAI
„Huawei Watch 4 Pro“: klasikos ir išmanumo kaktomuša
IQ
Bendrovė
„Watch 4 Pro“.

Birželio pabaigoje Lietuvoje pradėta prekyba 4 serijos „Huawei“ išmaniaisiais laikrodžiais. Išbandome brangiausią jo versiją „Watch 4 Pro“. Ar šis laikrodis vertas likti ant mūsų riešo?

Jo negalima nepastebėti. Masyvus aeronautikos titano korpusas bei iš tokios pat medžiagos (galima pasirinkti ir odinę) pagaminta apyrankė taps dominuojančiu aksesuaru, ne tik dar vienu išmaniu prietaisu. Ekranui parinktas safyro stiklas yra išgaubtas – tai matoma plika akimi ir taip pat suteikia išskirtinumo. Klasikinio stiliaus laikrodis tinka užsisegti einant į darbą, teatrą ar restoraną, tačiau išsirengus pabėgioti, pasivažinėti dviračiu ar į iškylą labiau tiktų sportiškesnė GT versija.

Be apyrankės laikrodis sveria 65, o su titano apyranke – 115 gramų. Gana daug, kad nuolat jaustumėte laikrodį ant riešo. Tad norintys lengvesnės rankos turėtų rinktis odinę apyrankę, nors su titano laikrodis atrodo vientisiau.

Bendrovė
„Watch 4 Pro“.

1,5 colio skersmens LTPO AMOLED ekranas pagyrų vertas ne tik dėl išgaubto stiklo. Jo skiriamoji geba yra 460x460, o taškų skaičius – 310 coliui. Ekranas puikiai atvaizduoja spalvas. Kas tas LTPO? Tai akronimas, reiškiantis žemos temperatūros polikristalinį oksidą (low-temperature polycrystalline oxide – angl.). Dėl šios technologijos ekranas gali dinamiškai keisti atsinaujinimo dažnį ir žymiai paklusniau reaguoti į prisilietimus pirštu. Ne tik braukiant į šonus ar aukštyn žemyn, bet ir liečiant atskirus ekrano taškus, pavyzdžiui, naršant po kontaktų adresinę ar iš atminties renkant numerį.

„Watch 4 Pro“ palaiko eSIM kortelės funkciją, tad juo skambinti bei rašyti SMS žinutes galima ir nesant „Bluetooth“ ryšio su telefonu – t. y. išsirengus pasivaikščioti ar pabėgioti telefoną galima palikti namuose. Laikrodyje galima naudotis ir navigacijos programėle „Petal Map“. Tiesa, iš Lietuvos mobiliojo ryšio operatorių „Huawei“ laikrodžiams eSIM paslaugą tiekia „Bitė“ ir „Tele-2“, bet ne „Telia“.

Kaip ir daugelis kitų pastarųjų metų „Huawei“ laikordžių, „Watch 4 Pro“ dešinėje korpuso pusėje turi karūnėlę ir mygtuką. Kaip įprasta, spustelėjus karūnėlę ekrane atveriamos ikonos, o atvertus programėlę naršyti galima tiek sukiojant karūnėlę, tiek braukiant pirštu per ekraną. Apatinis mygtukas veikia kitaip: jis atverdavo treniruočių režimų programą, tačiau dabar ekrano apačioje iššoka trijų programėlių ikonos (kokias, vartotojas gali pats nustatyti). Geras sprendimas, nes vieno mygtuko spustelėjimu galima pasiekti tas laikrodžio funkcijas, kurių labiausiai reikia.

Kaip jau įprasta, išmanieji laikrodžiai stebi sveikatos būklę ir „Watch 4“ laikrodžių serijoje pristatyta nauja sveikatos stebėjimo sistema. Specialus sveikatos tikrinimo testas trunka vos minutę – pusę minutės reikia laikyti pirštą prie laikrodžio mygtuke įmontuoto daviklio, dar penkiolika sekundžių ramiai pasėdėti ir galiausiai pakosyti. Laikrodžio ekrane pateikiamoje ataskaitoje nurodoma, kiek iš septynių rodiklių atitinka normą ir pateikiami išsamesni rodikliai apie širdies ritmą, elektrokardiogramą, deguonį kraujyje, arterijų standumą, odos temperatūrą, streso lygį ir plaučius. Papildomai galima stebėti miegą. Tačiau laikrodis nematuoja kraujospūdžio – „Huawei“ turi tokią technologiją, bet laikrodžiui reikėtų neišvaizdžios guminės apyrankės.

Treniruočių kolekcijoje – per 100 sporto režimų, nuo plaukiojimo, treniruočių salėje, bėgimo ar važiavimo dviračiu iki slidinėjimo. Tai jau matyta senesniuose modeliuose, nieko iš esmės naujo.

Gamintojo teigimu, „Watch 4 Pro“ baterijos standartiniu režimu turėtų pakakti puspenktos dienos, tačiau realiai jį reikia krauti kas tris dienas, galbūt dėl to, kad bandymų metu buvo intensyviau naudojamos įvairios funkcijos. Baterijos ištvermė priklauso ir nuo pasirinkto ciferblato – jie dabar skirstomi į tris kategorijas pagal energijos sąnaudas. Taip pat yra ilgasis baterijos režimas, kuris telefonu leis naudotis iki 21 dienos. Tai nereiškia, kad laikrodis tik rodys laiką. Ne, galima pasirinkti kai kuriuos ciferblatus, naudotis treniruočių režimais, daugeliu sveikatos funkcijų, tačiau bus neprieinamos paslaugos, kurioms reikia interneto ryšio.

Bendrovė
„Watch 4 Pro“.

Ilgasis baterijos režimas įjungiamas paprastai – laikrodžio nustatymuose yra baterijos programėlė, tad pakaks poros spustelėjimų ekrane. Tačiau įjungus taupymo režimą baterijos programėlės meniu nebelieka ir į normalų režimą grįžtama pasirinkus gamyklinių nustatymų atstatymo funkciją. Tuomet laikrodis paklausia, ar nutraukti baterijos taupymo režimą? Klampokas valdymas, bet gal tai bus ištaisyta atnaujinus programinę įrangą artimoje ateityje.

Kita vertus, ilgojo naudojimo režimas gali praversti nebent ilgoje išvykoje gamtoje, kai nesinori kartu neštis pakrovėjo. Įkrauti pilnai bateriją trunka 90 minučių.

„Huawei Watch 4 Pro“ kainuoja 599 eurus su titano apyranke arba 549 – su odine. „Watch 4“ kaina – 449 eurai.

Verdiktas. Didelis žingsnis į priekį palyginti su ankstesne versija, suderinant klasikinio laikrodžio dizainą ir puokštę išmanių funkcijų.

Privalumai

Trūkumai

2023 06 28 17:41
Spausdinti