Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


IŠMANIEJI LAIKRODŽIAI
„Huawei Watch D“ apžvalga: šeimos gydytojas ant riešo
IQ
Bendrovė
„Huawei Watch D“.

„Huawei“ pristatė išmanųjį laikrodį, kuris, kas nėra įprasta šiam Kinijos gamintojui, yra stačiakampio formos. Tačiau ne ši savybė daro jį išskirtiniu.

Kaip jis atrodo?

Pirma mintis pamačius „Huawei Watch D“ – tai nutukęs „Apple Watch“. Toks įspūdis susidaro dėl juodo stačiakampio korpuso ir juodos silikoninės apyrankės, kokiomis buvo dabinami pirmieji „Apple“ laikrodžiai.

Visgi atidžiau panagrinėję rasime daugiau skirtumų nei panašumų. Ant „Watch D“ korpuso dešiniojo šono įtaisyti du dideli mygtukai, nors kituose „Huawei“ laikrodžiuose, kaip ir „Apple“, įpratome matyti ratuką-karūnėlę ir mygtuką.

Bendrovė
„Huawei Watch D“.

Prie didžiulio 1,64 colio skersmens AMOLED ekrano pritvirtinta masyvi guminė apyrankė neatrodo labai dailiai, tačiau tam yra paaiškinimas, kurį pateiksime šiek tiek vėliau. Nepaisant gigantiško dydžio, laikrodis nėra sunkus – sveria 41 gramą. Beje, apyrankės dydis ypač lengvai reguliuojamas, perstumiant kabliuką ant vienos iš daugelio skylučių. Dėžutėje rasite dvi skirtingo dydžio apyrankes ir kroviklį.

Nedaili, bet ypatinga apyrankė

Būtent masyvioje apyrankėje slypi „Watch D“ išskirtinė galimybė matuoti kraujospūdį. Įjungus kraujospūdžio matavimo programėlę, apyrankėje esančios oro pagalvės ima spausti riešą. Pakankamai stipriai, o potyris pažįstamas tarsi įprastas kraujospūdžio aparatas spaustų žastą. Procedūra trunka apie minutę ir jei pakartosite kelis kartus iš eilės, rezultatai nebus identiški. Išmanieji laikrodžiai labiau skirti laiku nustatyti simptomus ir neigiamas tendencijas, nei paskelbti diagnozę.

„Watch D“ taip pat atliks kardiogramą, pamatuos pulsą ir deguonies kiekį kraujyje – apie pastarojo sveikatos parametro svarbą daugelis sužinojome „COVID-19“ pandemijos metu.

Žemiau esantis mygtukas, prie kurio yra užrašas „Health“ („Sveikata“), vos spustelėjus įjungia kraujospūdžio programėlę, taip pat tarnauja kaip daviklis širdies ritmui matuoti. Tarp kitų funkcijų – odos paviršiaus termometras ir miego stebėtojas, jei tik bus patogu miegoti su tokiu dideliu laikrodžiu ant rankos. Laikrodis taip pat gali pamatuoti jūsų streso lygį, bet daugelis šių funkcijų jau matytos kituose „Huawei“ laikrodžiuose.

Telefone esanti „Huawei Health“ programėlė renka duomenis apie sveikatos būklę ir gali pateikti statistinius apibendrinimus bei rekomendacijas. Joje taip pat galima nusistatyti priminimus, kurio paros metu ir kiek kartų per dieną pamatuoti kraujospūdį, įsivesti pastabas apie savijautą.

„Watch D“ siūlo daugiau nei 70 treniruočių programų tiek lauke, tiek sporto salėje, tačiau tarp jų nerasite skirtos plaukioti baseine, nes tam netinkama laikrodžio apyrankė. Sportuojantiems laikrodis pateiks patarimų, nesvarbu, ar po ilgos pertraukos mėginsite įveikti pirmus 3 kilometrus, ar ruošiatės bėgimo maratonui.

Susikalba ir su „iPhone‘u“, bet su „Huawei“ geriau

Kitų programėlių rinkinys nėra gausus, bet rasite laikmatį, žadintuvą, orų prognozę. „Watch D“ derinamas ne tik su „Huawei“, bet ir „Apple“ bei „Android“ operacinę sistemą naudojančiais telefonais. Tuo pasižymi visi kinų gamintojo įrenginiai.

Bendrovė
„Huawei Watch D“.

Didžiąją bandymų dalį laikrodis buvo susietas su „iPhone“ telefonu per „Huawei Health“ programėlę. Pranešimų sistema veikia akimirksniu, tačiau ne su visomis programėlėmis – laikrodis priėmė SMS, „Messengerio“, „WhatsApp“, „Telegram“ pranešimus, taip pat pranešdavo apie „Gmail“ elektroninius laiškus, bet visiškai nekreipė dėmesio į gautus „Outlook“ pašto dėžutėje. Kadangi laiškų gauname pernelyg daug ir ne visi yra ypatingos reikšmės, daugelis apskritai nenorėsime jų matyti laikrodyje. „Watch D“ muzikos programėlė susiejama tiek su „Apple Music“, tiek su „iPhone“ naudojama „Spotify“ – galima kontroliuoti garsą ir perjungti dainas, tačiau pats laikrodis su ausinėmis nesusijungia ir neturi atminties muzikos failams. „Huawei Health“ programėlėje galime nustatyti, kuriuos pranešimus norite gauti. Tiesa, juos galėsite perskaityti, bet neatsakyti – su „iPhone“ susietas „Watch D“ neleidžia nei siųsti šabloninių atsakymų, nei juo labiau jų parašyti.

Daugiau funkcionalumo atsiranda susiejus „Watch D“ su „Huawei“ įrenginiu. Tuomet jau galėsite atsakyti į žinutes iš susikurtų šablonų, taip pat gauti ir daugelio telefone esančių programėlių pranešimus – elektroninio pašto ar apie pokyčius banko sąskaitoje, jei tik suteiksite tam leidimą. „Huawei Health“ programėlėje taip pat pateikiama daugiau duomenų ir analizės, tačiau tai nereiškia, kad „Watch D“ rekomenduojame tik „Huawei“ telefonų savininkams.

*****susije*****

Pagyrimų nusipelno baterija. Gamintojai teigia, kad laikrodį segint visą parą jis turi išgyventi nuo pirmadienio ryto iki sekmadienio vakaro. Bandymų metu laikrodį naktimis dažniau laikėme ant spintelės nei riešo ir po savaitės jis dar rodė trečdalį baterijos atsargų.

„Watch D“ Lietuvoje kainuoja 399 eurus. Sprendimą pirkti šį laikrodį ar ne, lems pirmiausia tai, kiek jums svarbu nuolat kontroliuoti savo kraujospūdį. Jei su juo problemų neturite, už šią sumą galite rasti ir dailesnių, ir labiau jūsų poreikius atitinkančių išmaniųjų laikrodžių.

Bendrovė
„Huawei Watch D“.

Verdiktas

„Watch D“ praplečia išmaniųjų laikrodžių sveikatos stebėsenos ribas ir bent jau šiuo metu jis yra išskirtinis rinkoje.

Privalumai

Trūkumai

2022 12 04 14:44
Spausdinti