Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


IŠMANIEJI LAIKRODŽIAI
„Huawei Watch GT 3 Pro“ apžvalga: ar tai geriausias 3 serijos modelis?
IQ
Gamintojai
„Watch GT 3 Pro“.

Gali ir galva apsisukti. „Huawei“ sukūrė dar vieną 3 serijos išmanųjį laikrodį. Ar nepaskubėjo tie, kurie įsigijo ankstesnius modelius?

Aktyviam laisvalaikiui tinkantis „Watch 3“, sportiškas „GT Runner“, prabangus „Watch 3 Pro“, universalus „Watch GT 3“. Atrodė, kad „Huawei“ jau patenkino visų vartotojų skonį ir poreikius. Tačiau visiškai neseniai pristatė dar vieną 3 serijos modelį „Watch GT 3 Pro“. Kam jis skirtas?

Kaip jie atrodo?

Pirmas žodis, kuris šauna į galvą jam apibūdinti – stilius. Ypač kalbant apie moterims skirtą 43 mm skersmens versiją. Tačiau įvaizdžio lenktynėse 46 mm vyrams skirtas laikrodis irgi drąsiai pretenduoja atsidurti ant podiumo.

Didesnysis modelis yra su titano korpusu, jo dizainas gana panašus į GT 3 ar suplotą „Watch 3 Pro“. Valdymui skirta karūnėlė ir mygtukas yra atpažįstami visos 3 serijos elementai ir, tikėtina, „Huawei“ juos išsaugos ateityje, kai pagaliau baigsis jų fantaziją kuriant šią seriją. Galbūt „GT 3 Pro“ yra paskutinis?

Gamintojai
„Watch GT 3 Pro“.

Titanas suteikia solidumo, ypač gražiai ir vientisai atrodo modelis su titano apyranke. Kitos dvi siūlomos apyrankės yra tradicinės – juodos gumos (fluoroelastomerinė) bei odinė. Galbūt dėl to, kad bandytas „Watch GT 3“ buvo su sunkesne metaline apyranke, „GT 3 Pro“ su odine išsiskiria lengvumu ir beveik nejaučiamas ant riešo. Lengvesnis tik „GT Runner“, kurį kuriant tarsi lenktynių automobilį stengtąsi pašalinti kiekvieną nereikalingą gramą.

Jei ant svarstyklių padėtume prestižiškiausius „Watch 3 Pro“ ir naująjį „GT 3 Pro“, rodyklė kryptų pastarojo naudai. Nors ir neturi eSIM funkcijos, o į žinutes galima atsakyti tik pasinaudojant šablonais, plonesnis „GT 3 Pro“ yra ergonomiškesnis, o titano rėmas suteikia rafinuoto solidumo.

Moterims skirtas „GT 3 Pro“ – visai kita istorija. Baltas keraminis korpusas ir tokia pat apyrankė bei aukso spalva dengtas ciferblatą juosiantis žiedas, karūnėlė bei mygtukas yra naujas klyksmas išmaniųjų laikrodžių rinkoje. Jis tikrai išskirtinis, puošnus ir stilingas.

Abu laikrodžiai turi safyro stiklą ir keraminę nugarėlę.

Pataikyti į duobutę

Išmanieji laikrodžiai visuomet pabrėžia sveikam gyvenimui būdui ir sveikatos stebėsenai skirtas funkcijas, o „GT 3 Pro“ šioje srityje pristato dar keletą naujovių.

Viena jų – specialus režimas nardytojams. Laikrodis turi gylio jutiklį ir su kitais davikliais pateiks daug informacijos apie nardymą – koordinates, trukmę, gylį, panirimo ir iškilimo greitį bei laiką ir pan. Net jei nesate nardytojas, su šiuo laikrodžiu galite visiškai nebijoti vandens ir drąsiai lipti ne tik upę ar ežerą, bet ir sūrią jūrą. Nardytojai gali panirti iki 30 metrų.

*****susije*****

Kitas naujas sporto režimas skirtas golfo žaidėjams. Laikrodis renka ir analizuoja informaciją apie smūgius, pataikymus į duobutes, kliūtis, meteorologines sąlygas. Ir netgi pateikia patarimų.

Iš viso laikrodyje yra daugiau nei 100 sporto režimų, bet tai nereiškia 100 sporto šakų. Sporto režimai apima įvairias individualias treniruotes lauke ir patalpose, taip pat plaukimą, slidinėjimą, važiavimą dviračiu. Kiekvienas naujas sporto režimas technologijų bendrovėms leidžia išplėsti potencialių klientų ratą. Jei pradėjai mokytis žaisti golfą ar įsigijai plento dviratį, kodėl nenusipirkus ir laikrodžio, kuris fiksuos pasiekimus. Ir priešingai – išmanieji įrenginiai nemažai prisidėjo, kad žmonės daugiau sportuotų.

Tarp naujų sveikatos funkcijų, kurią turi „GT 3 Pro“, yra elektrokardiograma. Tereikia 30 sekundžių palaikyti pirštą prie laikrodžio mygtuko, kad būtų išmatuotas širdies ritmingumas.

Laikrodis taip pat matuoja pulsą ir deguonies kiekį kraujyje.

Kompromisų pasaulyje

„Watch GT 3 Pro“ naudoja „Huawei“ sukurtą „HarmonyOS“ operacinę sistemą, kuri „susikalba“ ties su „Android“, tiek su iOS įrenginiais, tad laikrodį galima susieti ir su „Samsung“, ir su „iPhone“ telefonais.

Gamintojai
„Watch GT 3 Pro“.

Tai, kad „Huawei“ laikrodžiai yra suderinami su konkurentų telefonais, didelis jų privalumas – didesnė konkurencija niekam nepakenkė, vartotojai turi didesnį pasirinkimą. „Huawei“ išmaniuosius įrenginius ir telefonus susieja per „Huawei Health“ programėlę. Ji gerai veikia, bet vis tiek atrodo keistai, tarsi skambintum šeimos gydytojui, kad patartų, kaip televizorių belaidžiu tinklu prijungti prie interneto.

„iPhone“ savininkai turi teisę prašyti didesnės nuolaidos, nes galės pasinaudoti ne visomis funkcijomis. Jie negalės atsakyti į žinutes iš anksto parengtais šablonais, kuriuos „Huawei“ telefonų savininkai gali ir redaguoti, negalės valdyti muzikos ar laikrodžiu naudotis apmokėti už pirkinius kasose. Bet „Maximoje“ nesunku iš kišenės išsitraukti mobilųjį telefoną ir pamojuoti prieš kortelių skaitytuvą.

Didesnis trūkumas, kad „Huawei“ laikrodžiai nepalaiko kai kurių trečiųjų šalių programėlių, pavyzdžiui, muzikos platformos „Spotify“. Ja gali naudotis „Huawei“ telefonuose, tačiau negali valdyti laikrodyje – nesinori nulipti nuo dviračio, kad galėtumei perjungti įgrisusį muzikos kūrinį per klaidą likusį mėgstamiausių grojaraštyje.

Pabaigai – malonios smulkmenos. „GT 3 Pro“ siūlo ciferblatus, kurių vaizdas keičiasi slenkant paros laikui. Taip, jūs galėsite stebėti, kaip tekant saule skleidžiasi rožės žiedas.

Specifikacijos

„Watch GT 3 Pro“ 43 mm

„Watch GT 3 Pro“ 43 mm

2022 06 03 08:02
Spausdinti