Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


IŠMANIEJI LAIKRODŽIAI
„Huawei Watch GT3“ apžvalga: 3 serijos trečiasis brolis yra pigiausias, bet ar prasčiausias?
IQ

„Huawei“ 2021-ųjų pabaigoje pristatė dar vieną išmanųjį laikrodį „Huawei Watch GT3“. Kuo jis ypatingas ir kokių savybių jam trūksta?

Naujos išmaniųjų laikrodžių laidos vis dažniau pateikiamos dviejų dydžių ir tai jau tampa tradicija, kurios laikosi ir GT3 kūrėjai. 46 ir 42 mm skersmens GT3 yra tarsi du skirtingo modelio laikrodžiai ir ne tik dėl ciferblato skersmens.

Mažesnysis atrodo elegantiškiau, akivaizdžiai skirtas tik moterims. Didesniojo dizainas sportiškesnis, o modelis su guminiu (fluoroelastomeriniu) dirželiu tiks abiejų lyčių vartotojams. 46 mm ciferblato briauną puošia minutes žymintys brūkšneliai ir skaitmenys. Atrodo gražiai, nors praktinės naudos iš jų nedaug, nes reikia pasirinkti specialiai jiems pritaikytą laikrodžio „veidą“, o su kai kuriais šie skaitmenys netgi dubliuotųsi.

Laikrodžio korpusas pagamintas iš plieno, o vidinė dalis, kurioje sumontuoti jutikliai, iš plastiko. 46 mm laikrodis siūlomas juodos arba plieno spalvos. Plieninė versija atrodo prabangiau, su ja galima derinti plieno arba odos apyrankes.

42 mm laikrodis gaminamas su plieno arba aukso spalvos korpusu ir atrodo puošniai tiek su odine, tiek su plienine apyranke.

Laikrodžio 1,43 (arba 1,32) colio ekranas yra lietimui jautrus ir reaguoja braukimo bei paspaudimo judesius. Laikrodis taip pat valdomas mygtuku ir ratuku – ši kombinacija jau panaudota prabangesniuose ir anksčiau pasirodžiusiuose „Watch 3“ ir „Watch 3 Pro“ įrenginiuose

Grotuve – iki 500 dainų

„Bluetooth“ ryšiu su išmaniuoju telefonu sujungti laikrodžiai dalį funkcijų tiesiog transliuoja iš telefono, tačiau naujausi laikrodžių modeliai tampa vis „savarankiškesni“, o palaikantys „eSIM“ paslaugą leidžia telefoną palikti namuose net ir išsiruošus pasivažinėti dviračiu. Galėsite išsikviesti pagalbą, jei toli nuo namo prakirstumėte padangą.

GT3 nėra toks „savarankiškas“ – jis nepalaiko nei bevielio „WiFi“, nei mobiliojo ryšio, taigi, šis laikrodžio galimybės neprisijungus prie telefono gana ribotos, bet ne beviltiškos.

Visgi galėsite pabėgioti segėdami vien tik GT3 laikrodį ar juo labiau palikti telefoną sporto klubo spintelėje. Gal taip net ir geriau, nes netrikdys skambučiai ar žinutės, o susieję laikrodį su bevielėmis ausinėmis vis tiek galėsite klausytis muzikos. GT3 atmintyje turėtų tilpti apie 500 dainų, o tai yra daugiau nei senos ir praeityje tikrai produktyvios grupės „Depeche Mode“ visa diskografija.

GT3 apginkluotas jutiklių arsenalu. Jis turi akcelerometro, giroskopo, geomagnetinį, optinio širdies ritmo, oro slėgio ir kūno temperatūros jutiklius. Tai reiškia, kad laikrodis suskaičiuos pasivaikščiojimo žingsnius ar seks treniruotę, kad ir ką bedarytumėte – mintumėte dviratį, šokinėtumėte su šokdyne ar nuo kalno leistumėtės snieglente.

Kiti davikliai skirti sveikatos duomenims rinkti. Jie fiksuoja deguonies kiekį kraujyje, kas tapo itin aktualu siaučiant koronaviruso pandemijai, stebi riešo temperatūrą, širdies pulsą ir netgi matuoja streso lygį. GT3 taip pat priima GPS signalus ir daro tai tiksliau nei daugelis kitų išmaniųjų laikrodžių.

Susiejus GT3 su telefonu „Bluetooth“ ryšiu laikrodžio galimybės padidėja, tačiau vis tiek neprilygsta kitiems „Huawei Watch 3“ serijos modeliams.

*****susije*****

GT priima skambučius ir galima patiems paskambinti, kalbėtis naudojant telefono garsiakalbį ir mikrofoną. Taip pat galima skaityti žinutes. Tačiau čia išaiškėja laikrodžio trūkumai – nors jis ir palaiko daugelį populiariausių pokalbių programėlių, laikrodžio ekrane negalėsite parašyti atsakymo, geriausiu atveju nusiųsti jaustuką. O juk būna situacijų, kai reikia atsakyti į žinutę, bet telefonu naudotis nemandagu – susirinkime, paskaitoje ar teatre.

Laikrodis taip pat retransliuoja pranešimus iš telefono, pavyzdžiui, antraštes iš naujienų portalų programėlių. Tai netrukus pradeda erzinti, bet, laimei, telefone galime nusistatyti, kuriuos pranešimus norite gauti į laikrodį, o kuriuos matyti tik telefone.

Susiejamas nors ir su „iPhone“

GT3 gali būti susietas su bet kurio gamintojo telefonu, jei šis palaiko „Harmony OS2“, „Android 6.0“ ar „iOS 9.0“ arba aukštesnes šių operacinių sistemų versijas. Tereikia atsisiųsti „Huawei Health“ programėlę, kuri leis valdyti ir visas laikrodžio funkcijas, keisti nustatymus. Išbandėme GT3 su „Huawei P40 Pro“ ir „iPhone 11 Pro“. Jokio skirtumo, „iPhone“ palaikė visas GT3 funkcijas.

Bent jau viename fronte GT3 atrodo nepralenkiamas. Tai – baterija. Gamintojų teigimu, 46 mm laikrodžio baterija neišsenka iki 14 dienų. Žinoma, tai priklauso nuo laikrodžio naudojimo intensyvumo, bet galite būti tikri, kad jį įkrauti pakaks ne dažniau nei kartą per savaitę. „Apple Watch“ savininkai apie tai galėtų nebent pasvajoti.

GT3 kaina prasideda nuo 269 eurų – tiek atsieis 46 mm arba 42 mm „Active Edition“. 42 mm „Elegant“ kaina yra 329, o 46 mm „Elite“ – 349 eurai. Už tiek jau galima surasti „Huawei Watch 3 Pro“, tad renkantis GT3 daugelis turbūt norės pataupyti. Ir nesuklys.

Verdiktas: dailus dizainas ir priimtina kaina už laikrodį, labiausiai tinkantį aktyviems ir sportuojantiems žmonėms.

Privalumai

Trūkumai

2022 01 05 18:15
Spausdinti