Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


VIZIJOS
„Hyundai“ plius „Apple“ efektas: automobilių gamintojo akcijos pabrango penktadaliu
BNS

Pietų Korėjos automobilių gamintojos „Hyundai“ akcijos smarkiai pabrango penktadienį, pasirodžius pranešimams, kad gamintoja derasi su JAV technologijų milžine „Apple“ dėl bendro autonominių elektrinių transporto priemonių kūrimo projekto.

Seulo vertybinių popierių biržoje „Hyundai Motor“ akcijos pabrango 19,4 proc., o patronuojamosios įmonės „Kia“ akcijų vertė taip pat padidėjo 8,4 procento.

Akcijų brangimą paskatino kabelinio transliuotojo „Korea Economic TV“ pranešimas, kuriame sakoma, kad „iPhone“ gamintoja kreipėsi į Pietų Korėjos bendrovę norėdama aptarti galimą partnerystę kuriant elektromobilius ir jų akumuliatorius.

Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ pacitavo „Hyundai“ atstovą, sakantį, kad įmonė „yra pradiniame derybų su „Apple“ etape“.

Dauguma didžiųjų automobilių gamintojų ir daugelis technologijų grupių šiuo metu kuria autonomines transporto priemones, kurios laikomos automobilių pramonės ateitimi.

Pastaraisiais metais vartotojai vis labiau domisi ekologiškomis transporto priemonėmis, o lyderio pozicijas šiame sektoriuje užima „Tesla“.

„Apple“ projektas „Titan“ yra skirtas autonominio vairavimo technologijoms, tačiau, žinoma, įmonė neatskleidžia informacijos apie verslo projektus.

Didžiausia Pietų Korėjos automobilių gamintoja „Hyundai“ jau yra išleidusi visiškai elektrinių modelių, įskaitant „Ioniq“ ir „Kona Electric“, siekdama užimti savo dalį augančioje rinkoje.

Ji paskelbė, kad iki 2022 metų pabaigos pasiūlys dešimt „elektrifikuotų, ekologiškų transporto priemonių“ modelių, įskaitant hibridinius ir vandeniliu varomus modelius.

„Gavome įvairių bendrovių prašymus dėl galimo bendradarbiavimo plėtojant autonominius elektromobilius“, – sakoma „Hyundai Motor“ naujienų agentūrai AFP pateiktame pranešime.

„Jokių sprendimų dar nepriimta, nes diskusijos yra ankstyvoje stadijoje“, – pridūrė bendrovė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 01 08 17:12
Spausdinti