Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


SOCIALINIAI TINKLAI
JK paaugliai naujienas dažniausiai sužino iš „Instagram“
BNS
Unsplash
Instagram.

Jungtinėje Karalystėje „Instagram“ šiuo metu yra populiariausias naujienų šaltinis tarp paauglių, kaip ir „TikTok“ bei „YouTube“, teigiama ketvirtadienį žiniasklaidos priežiūros tarnybos „Ofcom“ paskelbtoje ataskaitoje.

Beveik trys iš 10-ies paauglių 2022 metais naudojo „Instagram“ kaip naujienų šaltinį, o „TikTok“ ir „YouTube“ – 28 procentai.

Tik ketvirtadalis paauglių sužino naujienas iš kanalų „BBC One“ ir „BBC Two“, tradiciškai populiariausių šaltinių tarp paauglių, palyginti su 45 proc. prieš penkerius metus, rodo internetu atlikta apklausa.

„BBC One“ vis dar yra dažniausiai naudojamas naujienų šaltinis tarp visų suaugusiųjų internete, tačiau šie skaičiai taip pat sumažėjo 6 procentais.

„TikTok“ kaip naujienų šaltinio populiarumas augo labiausiai – apytiksliai 3,9 mln. suaugusiųjų šiuo metu JK naudojasi platforma šiam tikslui – maždaug tiek pat, kiek naudojasi „Sky News“ svetaine ir programa.

Pusė vartotojų, kurie naujienas sužino iš „TikTok“, yra nuo 16 iki 24 metų amžiaus.

Nepaisant mažėjančių skaičių, televizijos naujienos tebėra patikimiausias naujienų šaltinis 71 proc. suaugusiųjų JK, o naujienomis socialinėje žiniasklaidoje pasitiki tik 35 procentai.

Spausdintų ir internetinių laikraščių skaitytojų skaičius taip pat sumažėjo nuo 51 proc. 2018 metais iki 38 procentų.

„Tai nulėmė labai sumažėjęs spausdintų laikraščių pasiekiamumas pastaraisiais metais, o tendencija, pastebėta prieš pandemiją, spartėja ir greičiausiai ją dar labiau paskatino pandemija“, – pažymėjo „Ofcom“.

Paauglių, naudojančių „Facebook“ naujienoms, dalis taip pat sumažėjo nuo 34 proc. 2018 metais iki 22 procentų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 07 22 09:04
Spausdinti