Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


TRANSPORTAS
Kelio Vilnius–Utena rekonstrukcija – darbai startuos kovo mėnesį
ELTA
Dainius Labutis/ELTA
Susisiekimo ministras Marius Skuodis spaudos konferencija „Magistralinis kelias Vilnius–Utena: darbai, planai, grafikai“.

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) ir bendrovė „Hisk“ (buvę „Panevėžio keliai“) pasirašė sutartį dėl A14 kelio atkarpos tarp Molėtų ir Utenos remonto. Susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio teigimu, darbai turėtų būti pradėti kovo mėnesį.

„Šiandien yra akimirka, kai galima pasakyti, kad pagaliau nuo kalbų ir pažadų pereiname prie realių darbų. Jau po 38 dienų startuojame su naujų atkarpų rekonstrukcija, nuo Molėtų iki Utenos. Maždaug 30 kilometrų ruožą. Labai tikiuosi, kad visus mus lydės sėkmė ir iki metų galo mes turėsime atliktus darbus“, – Susisiekimo ministerijoje kalbėjo M. Skuodis.

„Kartu 2 km atkarpos ruože Utenos mieste jau vyksta darbai, kurie turėtų pasibaigti metų viduryje. Bet lygiai taip pat, kiekvieną savaitę laukiu žinių, kada bus baigti projektavimo darbai likusios atkarpos, nuo Vilniaus iki Molėtų. Darbai turėtų būti pabaigti šių metų antrąjį ketvirtį. Ir tik gavus projektą iš karto LAKD skelbs rangos darbų konkursus. Mūsų planas, kad visas Utenos plentas būtų sutvarkytas iki 2025 m. pabaigos, lieka tas pats“, – pažymėjo jis.

M. Švaikauskas tikino, kad „Hisk“ „su realiais darbais“ šioje atkarpoje startuos kovo 8 d.

Kelių sektoriui šių metų valstybės biudžete skirti 872 mln. eurų. Kelių priežiūros ir plėtros programoje (KPPP) numatyti 583 mln. eurai, iš laikinojo solidarumo įnašo – 130,5 mln. eurų. Dar beveik 159 mln. eurų numatyti iš ES finansinės paramos.

Šiais metais KPPP numatyta 40 mln. eurų didesnė suma – lėšos bus skirtos magistralinio kelio A14 Vilnius–Utena rekonstravimui.

2024 01 31 11:41
Spausdinti