Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


KINIJA
Kinija sušvelnino tarptautiniams skrydžiams taikomas taisykles
BNS
Pixabay

Kinija sekmadienį sutrumpino į šalį vykdomų tarptautinių skrydžių draudimo, jeigu nustatoma, kad tokiais skrydžiais atvyko COVID užsikrėtusių keleivių, laikotarpį, taip signalizuodama, kad Pekinas netrukus gali sušvelninti griežtą sienų kontrolės tvarką.

Jeigu nustatoma, kad į šalį atvykusiame orlaivyje yra penki teigiami COVID-19 atvejai, arba jei užsikrėtę 4 proc. visų keleivių, tokio skrydžio dabar nebus galima vykdyti vieną savaitę, sakoma Civilinės aviacijos administracijos (CAAC) pranešime.

Anksčiau, jei lėktuvas atgabendavo penkis užsikrėtusius keleivius, visi atsakingos oro linijų bendrovės vykdomi skrydžiai tuo pačiu maršrutu buvo stabdomi dviem savaitėms.

CAAC pranešė, kad skrydžiai, kurių keleivių užsikrėtimo rodiklis yra 8 proc., bus draudžiami dviem savaitėms.

Vadinamasis grandinės pertraukiklio mechanizmas sukėlė kelionių chaosą, nes skrydžiai į Kiniją būdavo staiga atšaukiami be galimybės iš naujo rezervuoti bilietus kelias savaites.

Kinija yra vienintelė didžioji ekonomika, vis dar tvirtai besilaikanti nulinio COVID strategijos, šalyje taikant staigius ir ilgus karantinus.

Nuo 2020 metų pradžios šalies sienos taip pat iš esmės buvo uždarytos, todėl tarptautinis turizmas sustojo.

Šimtai tūkstančių Kinijos studentų ir darbuotojų liko įstrigę užsienyje ir skundėsi buvę priversti įsigyti smarkiai pabrangusius bilietus, tuo metu ir taip ribotas į šalį atvykstančių skrydžių skaičius buvo reguliariai stabdomas.

2022 08 08 11:09
Spausdinti