Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


EUROPOS AUTOMAGISTRALĖS
Lenkija pradeda tiesti Lietuvą su Balkanais sujungsiančios „Via Carpatia“ atkarpas
BNS
Pixabay
Kelių tiesimas.

Lenkijoje pradedamos tiesti Klaipėdos uostą su Balkanų valstybių uostais prie Viduržemio ir Juodosios jūrų sujungsiančios automagistralės „Via Carpatia“ atkarpos, skelbia Lenkijos radijas.

Lenkijos automobilių kelių direkcija pranešė pasirašiusi pirmosios „Via Carpatia“ atkarpos šalyje – nuo Balstogės į pietus – tiesimo sutartį. 13 kilometrų ilgio automagistralės atkarpa už beveik 400 mln. eurų (89 mln. eurų) bus nutiesta iki 2024-ųjų.

Pasak Lenkijos infrastruktūros viceministro Rafalo Weberio, „Via Carpatia“ turės neabejotinai teigiamos ekonominės įtakos šalies rytiniams regionams bei visos šalies ekonomikos plėtrai.

„Via Carpatia“ yra ne tik strateginis transporto maršrutas, bet ir kelias, kuris prisidės prie rytinės mūsų šalies dalies ekonominės plėtros. Ten, kur nutiesti greitkeliai, kuriasi verslas“, – Lenkijos radijas cituoja R. Weberį.

Pagal „Via Carpatia“ projektą, automobilių greitkelis nuo Klaipėdos per Kauną, Lenkijos Balstogę ir Liubliną, Slovakijos Košicę, Vengrijos Debreceną pasiektų Rumunijos Lugojų, kur atsišakotų į šios šalies Konstancos uostą, Bulgarijos Svilengradą pasienyje su Turkija ir Graikija, taip pat į svarbų Graikijos uostą Salonikuose.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 01 09:11
Spausdinti