Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


DEBESIJA
Lenkijoje pradėjo veikti „Google“ debesijos duomenų centras už 1,7 mlrd. eurų
BNS
Pixabay

JAV technologijų milžinė „Google“ trečiadienį Varšuvoje atidarė naują debesijos duomenų centrą – pirmąjį Vidurio ir Rytų Europoje, investicijos į kurį sieks 1,7 mlrd. eurų.

Ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis pasveikino naujienas sakydamas, kad naujasis centras užtikrins „geresnes privačių ir viešųjų subjektų paslaugas“ bei sustiprins saugumą, nes duomenys bus saugomi Lenkijoje.

„Tikimės, kad naujasis „Google Cloud“ centras <...> padės atsigauti po pandemijos ir prisidės prie klestinčios skaitmeninės ekonomikos Lenkijoje ir kaimyninėse šalyse“, – pranešime teigė „Google“ debesų kompiuterijos padalinio vadovė Lenkijai Magdalena Dziewguc.

JAV ambasados ​​laikinasis atstovas Bixas Aliu teigė, kad JAV bendrovės Lenkijoje yra investavusios apie 60 mlrd. JAV dolerių, o „Google“ prie šio skaičiaus pridės beveik 2 mlrd. dolerių, išplėsdama debesijos paslaugas.

Praėjusiais metais Lenkijos ekonomika pirmą kartą nuo prieš tris dešimtmečius įvykusio komunizmo žlugimo patyrė nuosmukį, kurį sukėlė koronaviruso pandemija, tačiau tikimasi, kad šiemet ji pasuks atsigavimo keliu.

Vyriausybė tikisi, kad prie to prisidės ir technologijų sektoriaus plėtra.

Praėjusiais metais kita amerikiečių milžinė „Microsoft“ irgi paskelbė planuojanti investuoti milijardą dolerių į veiklos plėtrą Lenkijoje, įskaitant naujo regioninio debesų kompiuterijos centro sukūrimą.

„Google“ ir „Microsoft“ yra vienos iš debesų kompiuterijos paslaugų pasaulinių lyderių. Šis sektorius vertinamas šimtais milijardų eurų.

Debesų kompiuterijos operatorės gali gauti ne vien pajamas iš mokesčių, imamų už teikiamas paslaugas, bet ir sukaupti milžiniškus kiekius duomenų, atveriančių galimybes gauti ir kitų pajamų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 04 14 21:24
Spausdinti