Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


ĮSIGIJIMAI
Lietuvių sukurtą elektroninio parašo sistemą „Dokobit“ įsigijo norvegų „Signicat“
Pranešimas spaudai
Bendrovė
Gintaras Balčiūnas.

Norvegų elektroninių tapatybės sprendimų teikėjas „Signicat“ įsigijo lietuvių elektoninio pasirašymo sprendimų teikėją „Dokobit“. Šis sandoris leis siekti rinkos lyderio pozicijos Europoje.

„Sparčiai visoje Europoje besiplečiančioje el. parašo rinkoje norint išlikti konkurencingais, ypač svarbu veikti greitai. Net ir turint reikiamų žinių bei resursų, produkto pateikimo rinkai laikas yra vienas svarbiausių veiksnių, galinčių nulemti kompanijos sėkmę bei ateities perspektyvas. Mūsų tikslas visada buvo užkariauti Europą, o kartu su “Signicat„ tai galėsime padaryti kur kas greičiau – išnaudodami didelę “Signicat„ jau turimų el. tapatybės priemonių įvairovę, savo jėgas galėsime sutelkti ne į el. tapatybės, o į inovatyvių el. pasirašymo sprendimų vystymą“, – sako Gintas Balčiūnas, „Dokobit“ vadovas.

Pagal „Financial Times“ reitingą „Signicat“ yra viena iš sparčiausiai augančių bendrovių Europoje. Jos pajamos augo nuo 24 mln. eurų 2019 m. iki 42 mln. eurų pernai. „Signicat“, kaip ir „Dokobit“, yra vienas iš nedaugelio į ES Kvalifikuotų patikimumo užtikrinimo paslaugų teikėjų.

Šiemet bendrovė įsigijo dar dvi įmones – norvegų „Encap Security“ ir ispanų „Electronic IDentification“, pasaulyje pirmaujantį asinchroninio vaizdo atpažinimo paslaugų teikėją, taip sustiprindama savo lyderio pozicijas Europos reguliavimo technologijų – RegTech – rinkoje.

2021 08 30 11:18
Spausdinti