Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


COVID-19
Lietuvos oro uostai planuoja koronaviruso testų galimybę keleiviams
BNS
Fotobankas
Vilniaus oro uostas.

Įvairioms šalims dėl koronaviruso pandemijos keliant papildomus reikalavimus keliautojams, Lietuvos oro uostai ruošiasi sudaryti galimybę keleiviams atlikti koronaviruso testus prieš kelionę arba po jos dar oro uostuose.

Anot Lietuvos oro uostų Operacijų ir infrastruktūros departamento vadovo Dainiaus Čiuplio, poreikį testavimo galimybėms oro uostuose išsakė ne tik keleiviai, bet ir oro bendrovės, todėl būdų, kaip tai daryti, ieškota nuo praėjusio rudens.  

„Nors keleivinė aviacija ir patiria didelį neapibrėžtumą dėl skirtingų šalių taikomų reikalavimų, matome, kad keleivio rankoje turimas neigiamas koronaviruso testas, tikėtina, taps ilgesnio laikotarpio kelionių proceso dalimi“, – pranešime teigė D. Čiuplys.

Lietuvos oro uostai planuoja, kad Vilniaus oro uoste keleivių testavimo paslaugos bus pradėtos teikti jau vasario antroje pusėje, o Palangos ir Kauno oro uostuose – balandį.

Šiuo metu paskelbtas turto nuomos konkursas koronaviruso testavimo paslaugoms teikti išnuomojamuose plotuose šalia oro uostų arba juose.

Laimėjusi įmonė keleiviams turės suteikti galimybę atlikti ne mažiau kaip trijų tipų testus – PGR, greituosius PGR ir greituosius antigenų testus. Plečiantis galimybėms testavimo rinkose, testavimo tipai oro uostuose taip pat gali būti pildomi. Testavimas galės vykti oro uostų prieigose (lauke) arba terminaluose.

Šiuo metu iš Lietuvos vykstant į daugelį Europos Sąjungos arba trečiųjų šalių būtina turėti ne anksčiau kaip prieš 72 arba 48 val. iki atvykimo gautą neigiamo rezultato patvirtinimą – daugeliu atveju šalys pripažįsta ne tik PGR, bet ir greitųjų antigenų testų pažymas.

Lietuva taip pat šiuo metu taiko reikalavimą turėti neigiamą koronaviruso testą jau atvykstant į šalį arba jį atlikti iškart atvykus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 01 25 15:13
Spausdinti