Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


PASAULIS 2024
Lotynų Amerikos startuolės klesti spręsdamos kliuvinių problemą regione
Sarah Birke
Shutterstock

Pastaraisiais metais startuolės Lotynų Amerikai buvo gėrybė. Kaip nurodo regioninių investuotojų asociacija LAVCA, 2020–2023 m. rizikos kapitalo finansuojamų startuolių skaičius padidėjo daugiau kaip dvigubai ir perkopė 2,5 tūkst. 2021 m. Lotynų Amerikos startuolės pritraukė apie 16 mlrd. JAV dolerių investicijų, tad maždaug tiek pat, kiek iš viso per ankstesnius dešimt metų.

Startuolės ypač suaktyvėjo per pandemiją. Kaip ir kitur, likti namie priversti žmonės norėjo pirkti, pasitarti su gydytojais ir tvarkyti kitus reikalus neišeidami iš namų. Daug jau veikusių įmonių neturėjo interneto portalų, o jei ir turėjo, jie nebuvo labai patogūs naudoti. Padėjo tai, kad Japonijos investicijų milžinas „Softbank“ 2019 m. buvo atidaręs pirmą 5 mlrd. JAV dolerių fondą Lotynų Amerikai. Juo pasekė ir kiti fondai.

Mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2024“, kurį nedelsiant išsiųsime nurodytu adresu. Portale IQ.lt bus publikuojama didžioji dalis šio žurnalo tekstų ir jie bus prieinami įsigijus IQ.lt Premium turinio prenumeratą.

Vėliau investuotojai aprimo. Prisidėjo ir pasaulinės ekonominės sąlygos. 2024 m. startuolių finansavimas turbūt stabilizuosis ir sieks maždaug ikipandeminį lygį. Bet startuolių padaugės. Daugiau gaus rizikos kapitalo finansavimą, įskaitant vietos fondų, kurių sparčiai daugėja.

2024 01 11 16:00
Spausdinti