Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


AVIACIJA
„Lufthansa“ gavo leidimus skrydžiams į Rusiją, naujų reisų atšaukimų nebeturėtų būti
BNS
Pixabay.com

Vokietijos aviakompanija „Lufthansa“ trečiadienį gavo rusų pareigūnų leidimus skrydžiams į Rusiją aplenkiant Baltarusijos oro erdvę, sakoma bendrovės pranešime.

„Galime patvirtinti, kad „Lufthansa“ ką tik (trečiadienio vakarą) gavo visus trūkstamus leidimus keleiviniams skrydžiams į Rusiją“, – pranešė bendrovė.

„Todėl nebesitikime tolesnių reisų iš Frankfurto prie Maino į Maskvos Domodedovo [oro uostą] ir į Sankt Peterburgą atšaukimų“, – pridūrė ji.

„Lufthansa“ anksčiau trečiadienį atšaukė du skrydžius į Rusiją, per kuriuos turėjo būti aplenkiama Baltarusijos oro erdvė, dėl negautų leidimų iš Rusijos pusės. Atsakydama į tai, Vokietijos transporto ministerija paskelbė neįsileisianti į šalį Rusijos oro linijų reisų.

Praėjusią savaitę Europos Sąjungos vadovai paragino Bendrijos aviakompanijas nenaudoti Baltarusijos oro erdvės skrydžiams po incidento su „Ryanair“ lėktuvu, kuris gegužės 23-ąją dėl tariamos bombos grėsmės buvo priverstinai nutupdytas Minske.

Nusileidus lėktuvui jame nebuvo rasta jokių sprogmenų, tačiau buvo sulaikyti baltarusių opozicijos tinklaraštininkas Ramanas Pratasevičius ir jo mergina – Vilniuje studijuojanti Rusijos pilietė Sofija Sapega.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 06 02 21:32
Spausdinti