Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


AVIACIJA
M. Skuodis: „Brussels Airlines“ kovo mėnesį grįžta į Vilnių
BNS
Lukas Balandis/BNS

Belgijos oro bendrovės „Brussels Airlines“ kovą atnaujins pernai rudenį laikinai sustabdytus tiesioginius skrydžius tarp Vilniaus ir Briuselio, sako susisiekimo ministras. Mariaus Skuodžio teigimu, nuo kovo skrydžių bus daugiau, negu anksčiau.

„Briuselio avialinijos grįžta ir, kiek aš esu informuotas, skrydžių netgi bus daugiau, negu buvo prieš tai, nes yra nenormalu, kada neturime susisiekimo su Europos Sąjungos sostinėmis“, – Seimo socialdemokratų frakcijoje ketvirtadienį teigė ministras.

Pasak jo, jau galima nusipirkti bilietų kovo mėnesiui. M. Skuodis tvirtino nežinantis, kodėl „Brussels Airlines“ skrydžiai buvo nutrūkę.

„Negaliu pasakyti, kodėl Briuselio avialinijos sustabdė skrydžius. Viena iš priežasčių – reikėjo nuleisdinti orlaivius tam, kad žiema, kada yra mažesnis apkrovimas, juos suremontuoti. Kodėl pasirinkta Lietuva, o ne kitos šalys, sudėtinga atsakyti“, – aiškino ministras.

„Brussels Airlines“ skrydžius į Vilnių buvo sustabdžiusios nuo 2022 metų spalio 28-osios. Pernai rugsėjį Lietuvos oro uostai skelbė, kad juos planuojama atnaujinti nuo šių metų vasaros sezono pradžios kovo pabaigoje.

„Ryanair“ lėktuvai skraidina iš Kauno į Belgijos Šarlerua oro uostą, nuo Briuselio centro nutolusį per 50 km.

2023 02 09 14:28
Spausdinti