Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


„RYANAIR“ LĖKTUVO PERĖMIMAS
M. Skuodis: kai kurie „Ryanair“ klausimai Baltarusijai „verčia išsižioti“
BNS

Kai kurie Airijos oro bendrovės „Ryanair“ vadovo Michaelo O'Leary  klausimai Baltarusijos atsakingoms institucijoms yra „labai įdomūs ir net priverčia išsižioti“, sako Lietuvos susisiekimo ministras.

„Mes kiekvieną dieną gauname paaiškinimus. Pats esu matęs kai kuriuos labai įdomius „Ryanair“ vadovo klausimus, kur tikrai net priverčia išsižioti“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė Marius Skuodis.

„Ryanair“ labai daug klausimų užduoda atsakingoms institucijoms. Kodėl, jei lėktuve yra sprogmuo, kaip galėjo lėktuvas būti pastatytas šalia, Minsko oro uoste, ne kažkur tolimoje vietoje, o šalia keleivių terminalo?“, – vardijo jis.

Anot ministro, „Ryanair“ klausia, kodėl tokiu atveju keleiviai nebuvo staigiai evakuoti, kodėl bagažas nebuvo tikrintas specialia įranga, o tik su šunimis, kodėl šešias valandas jokių atsakymų negavo nei „Ryanair“ įgula, nei keleiviai.

M. Skuodis ketvirtadienį „Ryanair“ lėktuvo incidentą aptars Jungtinių Tautų Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos (ICAO). Pasak jo, Lietuvai svarbiausia yra tarptautinis tyrimas.

„Čia yra daug specifinių detalių, mes žiūrėsime, ką organizacija atsakys. Įmanomi įvairūs veiksmai. Šiuo atveju mums svarbiausias tarptautinis tyrimas, kad būtų atsakyta į visus klausimus, įskaitant kur yra penki keleiviai. Apie du žinome, kad yra uždaryti kalėjime, nors skrido teisėtai, tarp dviejų ES valstybių narių“, – sakė ministras.

Sekmadienio popietę Minsko oro uoste buvo nutupdytas keleivinis bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių. Jis buvo priartėjęs prie Lietuvos oro erdvės, tačiau buvo priverstas pasukti į Baltarusijos sostinę. 

„Ryanair“ pranešė, kad lėktuvas su daugiau kaip šimtu keleivių nusileido Minsko oro uoste, nes Baltarusijos oro dispečeriai informavo apie potencialią saugumo grėsmę lėktuve. Ši informacija vėliau nepasitvirtino.

Šiuo lėktuvu skrido žurnalistas Ramanas Pratasevičius. Lėktuvui nusileidus Minske, jis sulaikytas, taip pat sulaikyta jo mergina, Europos humanitarinio universiteto Vilniuje studentė, Rusijos pilietė Sofija Sapega.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 05 27 10:26
Spausdinti