Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


INTERNETAS
M. Skuodis: „SpaceX“ palydovinio interneto paslaugas Lietuvoje pradėtų teikti kitąmet
BNS
Pexels

Susisiekimo ministras Marius Skuodis teigia, kad JAV astronautikos bendrovės „SpaceX“ padalinys „Starlink Lithuania“ palydovinio interneto paslaugas Lietuvoje ketina pradėti teikti kitų metų pradžioje.

Susitikime su ministru „SpaceX“ atstovai teigė, kad Lietuvoje norima pradėti veiklą kuo greičiau, šiuo metu vyksta intensyvūs pasirengimo darbai, pranešė ministerija.

„Nutiesti antžeminius internetinio ryšio tinklus visoje šalyje, kad interneto ryšys pasiektų net atokiausius kampelius, būtų labai brangu, todėl ši technologija yra puiki alternatyva“, – susitikime kalbėjo ministras.

Planuojama, kad per artimiausius kelerius metus virš Lietuvos tuo pačiu metu skries 20 „Starlink“ palydovų, kurie turėtų užtikrinti bent 100 Mbps spartos internetą. Pasak bendrovės atstovų, Lietuva bus toliausiai į Rytus nutolusi šalis, kurioje „SpaceX“ pradės teikti savo paslaugas.

„SpaceX“ birželio pradžioje Lietuvoje įsteigė įmonę „Starlink Lithuania“. „Starlink“ yra „SpaceX“ dirbtinių žemės palydovų sistemos projektas.

Anot pranešimo, palydovinio ryšio plėtra Lietuvai leistų ne tik pasivyti, bet ir gerokai greičiau įgyvendinti 2025 metų tikslą, kad visiems gyventojams būtų suteikta galimybė naudotis ne mažesnės kaip 100 Mbps spartos internetu.

2019 metų duomenimis, naujos kartos prieigos interneto (30 Mbps ir didesnio greičio) aprėptis Lietuvoje siekia 69 proc. namų ūkių (ES vidurkis – 86 proc.).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 10 07 12:31
Spausdinti