Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


Mini Clubman

MINI CLUBMAN - PRAKTIŠKIAUSIAS VISŲ LAIKŲ „MINI“ – VIS DAR ŠELMIŠKAI ŽAVUS.

Kas tai?

Antroji „naujojo“ MINI CLUBMAN reinkarnacija ir ilgiausias „Mini“ istorijoje. Laimė, naujokas iš pirmtako perėmė tik bagažinės atidarymo koncepciją (galinės durelės atsidaro į šalis lyg indauja) ir atsikratė asimetrinių šoninių durelių vienoje automobilio pusėje. Dabar jis labiau primena įprastą šeimos hečbeką. Tiksliau – vienatūrį, nes po dailiu kėbulu slypi priekiniais ratais varoma BMW UKL platforma, kurią naudoja ir 2 serijos „Active Tourer“ bei X1. Tad jis kur kas erdvesnis, praktiškesnis ir labiau tinka stilingai šeimynai nei mažesnieji broliai.

Vairavimas

Kai kurie „Mini“ bruožai – sunkokas vairas ir žema sėdėjimo pozicija – liko, tačiau fizikos dėsnių neapgausi: papildomas 125 kg svoris ir gerokai ilgesnė ratų bazė daro savo. Vis dar standi MINI CLUBMAN pakaba kiek sukalbamesnė ir mažiau baudžia neapdairiai pataikius į duobes (žinoma, limuzino komforto tikėtis neverta), tačiau tai nebėra tas „Mini“ gokartas, kokį pažįstame ir mylime. MINI CLUBMAN debiutuoja su keturiais trijų ir keturių cilindrų motorais. Dyzelinių agregatų galia yra 150 ir 190 AG, o benzininių – 136 ir 192 AG. Visi jie, kaip jau turbūt atspėjote, giminingi bavariškiems analogams ir priklauso naujajai modulinių BMW motorų šeimai. Tai vienintelis „Mini“, kurį galima užsisakyti su 8 laipsnių automatine transmisija. Šiemet pasirodys ir ALL4 versija su VVR sistema.

Interjeras

Salonas – dar viena vieta, kur MINI CLUBMAN suaugo, nors viduje vis dar apstu įvairių britiškų klišių ir kičo elementų. Odinių sėdynių dygsnių raštai primena senovinę britišką sofą, mygtukai – reaktyvinio naikintuvo jungiklius, o šviesos diodų gausos pavydėtų ne vieno naktinio klubo savininkas. MINI CLUBMAN ūgtelėjo ne tik į ilgį, bet ir į plotį: gavęs papildomus 30 mm, jis tapo pirmuoju „Mini“ su įprasta centrine konsole, dėl to vairuotojui nebereikės nejaukiai trintis alkūnėmis su keleiviu ir jis galės laisvai pasiekti čia sumontuotą „iDrive“ valdiklį.

Nauda

Papildomos įrangos sąrašas, kaip ir dera BMW koncerno premium gaminiui, netrumpas – siūlomos odinės elektra reguliuojamos sėdynės, panoraminiai stoglangiai, „BMW Professional“ navigacija, „Harman Kardon“ garso sistema, elektroniniai važiavimo ir statymo pagalbininkai, taip pat, žinoma, begalė interjero ir eksterjero individualizavimo parinkčių. Bėda tai, kad kainos taip pat premium lygio, o standartinėje įrangoje nėra kai kurių gyvybiškai svarbių atributų. Užsižaidus su konfigūratoriumi, bazinę 25 190 eurų automobilio kainą galima nesunkiai pakelti 15 ar 20 tūkst. Rinkitės apdairiai.

VISKAS, KĄ TURITE ŽINOTI

SPECIFIKACIJA

Įrangos lygiai „Cooper“, „Cooper D“, „Cooper S“, „Cooper SD“ Varikliai Benzininiai 1.5T 136 AG, 2.0T 192 AG; dyzeliniai 2.0 150 AG, 2.0 190 AG Matmenys I, P, A (mm): 4253, 1800, 1441 Garantija 3 metai NCAP 4/5

MŪSŲ PASIRINKIMAS

1.5T „Cooper“ Smagiai važiuoti visiškai pakaks „Cooper“ versijos ir liks daugiau pinigų (brangiai) papildomai įrangai. Kaina 25 190 € Galia 136 AG Sukimo momentas 220 Nm Degalų sąnaudos 5,1 l/100 km CO2 118 g/km 0–100 km/val. per 9,1 sek. Didžiausias greitis 204 km/val.

KONKURENTAI

„Volkswagen Golf Variant“ „Mercedes-Benz CLA Shooting Brake“ „Volvo V40“

TG KORTA

Jei šeimai reikia erdvės, bet negalit gyventi be premium ženklelio, jūsų paslaugoms – giminingasis „BMW 2 Active Tourer“.

KAINA

Nuo 25 190 € (1.5T 136 AG „Cooper“) iki 31 190 € (2.0 190 AG „Cooper SD“)  

VERDIKTAS 7/10

UŽ: visi žinos, kad vairuojate „Mini“. Dieviškai dailus interjeras. Normalios galinės sėdynės. PRIEŠ: įspūdingos papildomos įrangos kainos, „pirmiausia – saugumas“ tipo važiuoklė. „Mini“ tiems, kas nebetelpa į „Mini“. Brangus, bet praktiškas ir prašmatnus.
2017 01 01 12:00
Spausdinti