Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


AVIACIJA
Nesulaukdama „Boeing 737 MAX“, „Ryanair“ gali keisti vasaros skrydžių tvarkaraščius
BNS
Scanpix
„Boeing 737 MAX“ lėktuvai Sietle.

Didžiausia Europoje pigių skrydžių bendrovė, airių vežėja „Ryanair Holdings“ planuoja peržiūrėti vasaros tvarkaraštį dėl draudimo eksploatuoti orlaivius „Boeing 737 MAX“, pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“, cituodama bendrovės darbuotojams išsiųstą laišką.

Bendrovė taip pat gali sumažinti pilotų ir skrydžių palydovų skaičių bei uždaryti kai kurias savo bazes. Galutinis sprendimas dėl darbo vietų mažinimo ir bazių uždarymo turėtų būti paskelbtas vasario pirmoje pusėje.

Ateinančią vasarą oro linijų bendrovės parke bus 10 mažiau orlaivių nei planuota, nes manoma, jog leidimas vėl pradėti eksploatuoti orlaivius „737 MAX“ bus suteiktas ne anksčiau kaip rugsėjį–spalį, laiške teigė bendrovės vadovas Eddie Wilsonas.

Iš pradžių „Ryanair“ planavo šią vasarą įsigyti 58 minėto modelio lėktuvus, tačiau gruodį sumažino šį skaičių iki 10.

Kaip buvo pranešta anksčiau, „Boeing“ vėl nukėlė orientacinę orlaivių „737 MAX“ grąžinimo į eksploataciją datą pažymėdama, kad nesitiki gauti reguliuotojų leidimą atnaujinti skrydžius anksčiau nei 2020 metų viduryje.

Šį mėnesį „Boeing“ laikinai sustabdė šių orlaivių gamybą.

„Boeing 737 MAX“ skrydžiai buvo sustabdyti visame pasaulyje 2019 metų kovą, po dviejų oro katastrofų.

Kovo mėnesį sudužo „Ethiopian Airlines“ priklausęs orlaivis, katastrofoje žuvo 157 žmonės.

2018 metų spalį nukritus Indonezijos bendrovės „Lion Air“ orlaiviui žuvo 189 žmonės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 29 10:24
Spausdinti