Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


„Nissan“ sieks, kad iki 2030 m. kas antras jos parduotas automobilis būtų elektra varomas
BNS
Gamintojai
„Nissan“.

Japonijos automobilių gamintoja „Nissan“ sieks, kad iki 2030 metų pusė jos pasaulinių pardavimų sudarytų elektra varomi arba hibridiniai automobiliai, ir planuoja tam skirti milijardines lėšas, pirmadienį paskelbė bendrovė.

Pristatydama savo naują ilgalaikį planą, „Nissan“ pranešė, kad, siekdama 2030 metų tikslo, pristatys 23 naujus modelius, įskaitant 15 naujų elektromobilių.

Praėjusiais metais tik apie 10 proc. „Nissan“ pasaulinių pardavimų sudarė elektromobiliai arba hibridai.

Pasak gamintojos, naujasis tikslas padės iki 2050 metų pasiekti anglies neutralumo visame jos produkcijos gyvavimo cikle.

Pastaraisiais metais „Nissan“ susidūrė su įvairiomis problemomis, pradedant silpna paklausa dar iki prasidedant COVID-19 pandemijai ir baigiant buvusio vadovo Carloso Ghosno suėmimo ir vėlesnio pabėgimo iš šalies padariniais.

Pandemijos metu atsilikusiai nuo varžovių bendrovei pagaliau pavyko grįžti į vėžes ir šį mėnesį ji tris kartus padidino visų metų grynojo pelno prognozę, nepaisant pasaulinio lustų trūkumo.

Savo pareiškime „Nissan“ generalinis direktorius Makoto Uchida teigė, kad pirmadienį paskelbtas ilgalaikis planas „transformuos „Nissan“ į tvarią įmonę“.

Panašių priemonių imasi ir kitos automobilių gamintojos: Švedijos „Volvo“ įsipareigojo iki 2030 metų atsisakyti tradicinių automobilių su vidaus degimo varikliais, o Japonijos „Honda“ – iki 2040-ųjų.

Didžiausia pasaulyje automobilių gamintoja „Toyota“ pareiškė, kad iki 2030 metų visos jos Europoje parduodamos transporto priemonės bus elektra varomi arba hibridiniai modeliai, o iki 2035 metų – 70 proc. Šiaurės Amerikoje ir 100 proc. Kinijoje.

„Nissan“ teigimu, gamintoja per ateinančius penkerius metus į rinką pristatys 20 naujų elektrinių modelių, todėl elektromobiliai iki 2026 fiskalinių metų sudarys 75 proc. pardavimų Europoje.

Japonijos bendrovė pareiškė, kad per ateinančius penkerius metus investuos 2 trln. jenų (17,5 mlrd. JAV dolerių), kad paspartintų elektrifikaciją, ir ketina pradėti gaminti savo baterijas iki 2028 metų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 11 29 13:15
Spausdinti