Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


AVIACIJA
„Oro navigacijos“ vadovas: skrydžių padėtis pradės gerėti vasarą
BNS
Pixabay

Lietuvos oro erdvėje aptarnautų skrydžių praėjusią savaitę sumažėjus 82 proc., skrydžių valdymo bendrovės „Oro navigacija“ laikinasis vadovas pabrėžia, kad situacija Lietuvoje geresnė nei likusioje Europoje, kur skrydžių srautas mažėjo 89,3 proc. Marius Beliūnas tikisi, kad padėtis ims keistis jau vasarą.   

„Šis pokytis Europoje atitinka pesimistinį Europos saugios oro navigacijos organizacijos – Eurokontrolės skrydžių srautų pokyčio scenarijų. Kurį laiką dar matysime jų kritimą, bet tikimės, kad įsibėgėjant vasarai situacija ims gerėti. Kol kas teigiamų pokyčių mūsų įmonės specialistai neįžvelgia nei Europoje, nei pasaulyje“, – komentare BNS sakė M. Beliūnas.

Balandžio 6–13 dienomis, palyginti su tuo pat laiku pernai, bendras Lietuvos oro erdvėje aptarnautų skrydžių skaičius mažėjo 82 proc., iki 1036 skrydžių, o tranzitinių – 81 proc. iki 817.

Ilgąjį šventinį savaitgalį Lietuvos oro erdvėje skrido vos 344 lėktuvai – 84,4 proc. mažiau nei prieš metus, iš jų 290 buvo tranzitiniai – 82 proc. mažiau. Tranzitu buvo skrendama į Kiniją ir iš jos – 71 skrydis, į Rusiją ir iš jos – 152.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 04 14 14:38
Spausdinti