Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


PRANCŪZIJA
Palydovų kompanija uždraudė rusų televiziją „NTV Mir“ dėl ukrainiečių prilyginimo naciams
BNS
Unsplash
Asociatyvi nuotrauka.

Prancūzų palydovų kompanija „Eutelsat“ trečiadienį sustabdė Rusijos televizijos „NTV Mir“ transliacijas, reguliuotojams pastebėjus jos turinio, kur ukrainiečiai buvo lyginami su naciais.

Žiniasklaidos reguliuotojas „Arcom“ paprašė blokuoti šį rusų kanalą, nes jame ne kartą Ukrainos lyderiai ir visi gyventojai buvo vaizduojami kaip nacių ideologijos tvirtai besilaikantys žmonės.

„Eutelsat“ jau anksčiau nutraukė kelių rusiškų kanalų transliaciją, paprašius Europos Sąjungai ir atskiroms šalims, sunerimusioms dėl prokremliškos propagandos skleidimo nuo invazijos į Ukrainą pradžios vasario 24 dieną.

JAV sankcijas „NTV Mir“ motininei kompanijai įvedė gegužę. Baltieji rūmai ją priskyrė prie valstybinių ir tvirtino, kas jos pajamos už reklamą užsienyje grįžta Kremliui.

Prancūzų reguliuotojas savo interneto svetainėje nurodė, kad ši televizija „linkusi kartotinai vaizduoti ne tik Ukrainos vadovybę ir Ukrainos kariuomenę, bet, svarbiausia, ir visus Ukrainos gyventojus kaip Trečiojo reicho nacių ideologijos tvirtai besilaikančius“ žmones.

„Arcom“ paminėjo balandžio 24-osios transliaciją, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis buvo apibūdintas kaip „Hitlerio vaidmenį atliekantis komikas, įsakęs paleisti raketą į moteris ir vaikus“.

„Eutelsat“ rodo „NTV Mir“ Europoje, bet naujienų agentūrai AFP negalėjo patvirtinti, kurioms šalims galios draudimas.

„Arcom“ teigimu, įmanoma, kad „NTV Mir“ vis tiek bus galima matyti per kitus, ne Europos palydovus, siunčiančius signalus mažesnei žemyno daliai.

Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios „Eutelsat“ sustabdė naujienų televizijos RT transliacijas keliose šalyse, taip pat Rusijos valstybinių transliuotojų „Rossija 24 ir „RTR Planeta“ transliacijas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vasario 24-ąją pasiuntė kariuomenę į Ukrainą, teigdamas, kad kaimyninė šalis turi būti „denacifikuota“ ir „demilitarizuota“. Tuo metu Kyjivas ir Vakarų šalys sako, kad ši agresija yra neišprovokuota ir nepagrįsta.

2022 08 03 15:49
Spausdinti