Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


LIETUVOS POLITIKA
Paramai sunaikinus taršius automobilius – dar 12 mln. eurų
BNS
Julius Kalinskas/BNS

Aplinkos projektų valdymo agentūra (toliau – APVA) penktadienį paskelbė kvietimus pasinaudoti dar 12 mln. eurų parama sunaikinus taršius automobilius.

Kaip teigia APVA, parama bus skirta sunaikinusiems senas transporto priemones ir įsigijusiems mažiau taršų automobilį ar elektromobilį, elektrinių paspirtukų ar automobilių dalijimosi paslaugas, visuomeninio transporto metinius bilietus, įprastus ar elektrinius dviračius ar elektrinius paspirtukus.

APVA Nacionalinių programų departamento direktorius Jonas Balkevičius sako, kad taip toliau siekiama Lietuvos įsipareigojimų tapti klimatui neutralia šalimi, tikimasi, jog iš viso per metus bus sunaikinta apie 12 tūkst. senų taršių automobilių.

Prašymus galima teikti iki kitų metų birželio 1-osios, tačiau kvietimą numatyta sustabdyti, jei baigsis numatytos paramos lėšos.

Norintieji gauti kompensacines išmokas gyventojai turi būti sunaikinę savo M1 klasės taršų automobilį ir išregistravę jį iš Lietuvos kelių transporto priemonių registro bei įsigiję minėtas mažiau taršias judumo priemones ir/arba paslaugas.

Maksimali išmoka vienam pareiškėjui gali siekti tūkstantį eurų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 06 10 13:39
Spausdinti