Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


AVIACIJA
Pirmieji reguliarūs skrydžiai atnaujinami nuo gegužės 13 dienos
BNS
Pixabay
Lufthansa.

Lietuvai ir kai kurioms Europos šalims švelninant dėl koronaviruso įvestus karantino apribojimus, Vokietijos oro bendrovė „Lufthansa“ gegužės 13 dieną pranešė atnaujinanti reguliarius skrydžius iš Vilniaus į Frankfurtą.

Skrydžiai vyks tris kartus per savaitę – pirmadienį, trečiadienį ir penktadienį, pranešė Lietuvos oro uostai.

„Frankfurtas šiame keleivinių skrydžių draudimo švelninimo kontekste yra labai svarbus, nes per šį oro uostą oro bendrovės siūlo daug jungiamųjų skrydžių į skirtingas Europos ir pasaulio šalis“, – pranešime sakė Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Aurimas Stikliūnas. 

Gegužės 13 dieną skrydžius iš Vilniaus į Rygą atnaujina ir Latvijos bendrovė „Air Baltic“, šiuo maršrutu ji skraidins kasdien. 

Prognozuojama, jog antroje gegužės pusėje daugiau oro bendrovių atnaujins skrydžius iš Lietuvos, tačiau laukiama pačių bendrovių galutinio sprendimo.

Bendrovė BNS anksčiau sakė, jog nuo gegužės vidurio skrydžius taip pat planuoja atnaujinti „Wizz Air“, „Belavia“, LOT, „Brussels Airlines“, „Ukraine International“ ir SAS. 

Lietuvos oro uostai taip pat derina naujas keleivių saugumo priemones.

Vyriausybė nuo pirmadienio panaikino ribojimus išvykti iš šalies. Atvykus į valstybę lieka reikalavimas dvi savaites praleisti izoliacijoje. 

Iš kaimyninių valstybių Lenkija ir Rusija šiuo metu užsieniečių neįsileidžia, Baltarusija ir Latvija kitų šalių piliečiams įvažiuoti leidžia.

Užsieniečių atvykimas į Lietuvą ir toliau draudžiamas. Išimtis taikoma tik vežėjams, diplomatams, kariams. Lietuvos pasieniečiai nuo karantino pradžios į Lietuvą neįleido 1360 žmonių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 05 04 13:15
Spausdinti