Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


AVIALINIJOS
„Qatar Airways“ siekia kompensacijos iš jai oro erdvę uždariusių šalių
BNS
Scanpix
„Qatar Airways“.

Didžiausia Kataro oro linijų bendrovė „Qatar Airways“ trečiadienį pareiškė planuojanti siekti 5 mlrd. JAV dolerių kompensacijos iš Saudo Arabijos, JAE, Bahreino ir Egipto už tai, kad minėtos valstybės uždarė savo oro erdves vežėjai.

Skrydžių apribojimai yra daugybės priemonių, kurių nuo 2017 metų birželio ėmėsi Saudo Arabijos vadovaujamas kvartetas, siekdamas daryti spaudimą Katarui dėl įtariamos paramos radikaliems islamistų judėjimams ir Iranui, dalis. Pati Doha neigia kaltinimus.

„Arbitraže sieksime žalos atlyginimo dėl valstybių ribojančių veiksmų, kuriais siekiama pašalinti „Qatar Airways“ iš rinkų ir uždrausti oro linijų bendrovei kirsti oro erdvę“,  sakoma oro bendrovės pranešime, kuriame priduriama, kad bus siekiama išieškoti mažiausiai 5 mlrd. JAV dolerių.

„Šios priemonės buvo specialiai nukreiptos prieš „Qatar Airways“, siekiant sutrukdyti „Qatar Airways“ veiklą, sunaikinti oro linijų bendrovės vertę ir padaryti didelę žalą „Qatar Airways“ pasauliniam skrydžių tinklui“, – tvirtino bendrovė.

Tarptautinis Teisingumo Teismas praėjusią savaitę nutarė, kad Kataras gali apskųsti keturių šalių nustatytus oro erdvės apribojimus JT Tarptautinei civilinės aviacijos organizacijai (ICAO).

Saudo Arabija ir Jungtiniai Arabų Emyratai pareiškė, kad gerbia sprendimą, tačiau teismo nutartyje nebuvo įsigilinta į bylos esmę. 

JAE pareiškė, kad „kreipsis į ICAO siekdami apginti teisę uždaryti savo oro erdvę Kataro orlaiviams“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 07 23 10:44
Spausdinti