Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


AVIACIJA
„Ryanair“ grynieji nuostoliai praėjusį ketvirtį siekė 306 mln. eurų
BNS

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ pirmadienį pranešė trečiąjį einamųjų finansinių metų ketvirtį patyrusi 306 mln. eurų grynųjų nuostolių dėl COVID-19 pandemijos, taip pat įspėjo dėl didžiulių metinių nuostolių „sunkiausiais metais“ per bendrovės istoriją.

Per tris mėnesius iki gruodžio vežėjos patirti nuostoliai po mokesčių smarkiai skyrėsi nuo 88 mln. eurų grynojo pelno, užfiksuoto tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

„COVID-19 ir toliau slegia visą pramonę“, – sakoma „Ryanair“ pranešime apie ketvirčio rezultatus.

„Eismui Kalėdų ir Naujųjų metų laikotarpiu didelę įtaką padarė kelionių iš ir į JK draudimai, kuriuos gruodžio 19 ir 20 dienomis nustatė daugelis ES vyriausybių“, – sakoma pranešime.

Keleivių skaičius per ataskaitinį laikotarpį susitraukė 78 proc. iki vos 8,1 milijono, palyginti su 35,9 mln. prieš metus.

„2021-ieji finansiniai metai ir toliau bus sunkiausi metai per 35 metų „Ryanair“ istoriją“, – pridūrė bendrovė.

„Ryanair“ prognozavo metinį grynąjį nuostolį nuo 850 iki 950 mln. eurų, nepaisant vakcinų nuo COVID-19 platinimo.

Prognozuojama, kad pastarieji karantinai ir apribojimai sumažins metinį keleivių srautą nuo 26 iki 30 mln. žmonių. Anksčiau buvo kalbama apie 35 mln. keleivių.

„Trečiajam ketvirčiui akivaizdžiai didelę įtaką darė nuolatiniai dėl COVID-19 įvesti kelionių apribojimai“, – vaizdo įraše teigė bendrovės vadovas Michaelas O'Leary.

„Tikėjomės, kad per trečiąjį ketvirtį padėtis gerės, tačiau savaitę prieš Kalėdas pasirodžius JK ir Pietų Afrikos viruso atmainoms, buvo nustatyti dar griežtesni kelionių apribojimai, ypač skrydžiams į ir iš JK, ir tai turėjo neigiamos įtakos poveikis trečiojo ketvirčio rezultatams“, – pažymėjo M. O'Leary.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 02 01 12:30
Spausdinti