Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


IŠMANIEJI ĮRENGINIAI
„Samsung“ pirmasis šiais metais pristatė savo flagmanus „Galaxy S21“
IQ

Šiandien „Samsung“ pristatė naujausią savo flagmanų seriją – „Galaxy S21“, kurią sudaro trys modeliai: „Galaxy S21“, „Galaxy S21+“ ir „Galaxy S21 Ultra“.

Nauji išmanieji kainuoja mažiau nei S20 ar S10 serijų modeliai – nuo 859 eurų. Vartotojai galės rinktis telefonus su trijų skirtingų dydžių atmintimi – 128 ir 256 GB, tarp kurių bus tik 50 eurų skirtumas, ir „S21 Ultra“ su 512 GB atmintimi.

„Praėję metai mums parodė, kaip sparčiai vartotojai ėmė kelti naujus reikalavimus savo išmaniems įrenginiams. Šiandien žmonės naudodamiesi telefonais praleidžia daugiau laiko nei bet kada anksčiau, todėl „Galaxy S21“ serija sukurta taip, kad atitiktų dabartinio gyvenimo poreikius. Ilgos diskusijos ir tyrimai leido mums priimti geriausius sprendimus ir sumažinti kainą. Jei, pavyzdžiui, lyginsime su keleriais praėjusiais metais, aukščiausios klasės telefonas dar niekada nebuvo toks prieinamas kaip dabar“, – sakė Simonas Skupas, „Samsung Electronics Baltics“ vadovas Lietuvoje.

Tiesa, pirmą kartą „Samsung“ telefono komplektacijoje vartotojai neberas kroviklio ir ausinių. Pasak S. Skupo, bendrovė pastebėjo, kad daugelis pirkėjų jau turi kroviklius ir ausines, kurie buvo parduodami kartu su senesniais telefonų modeliais, o nuo 2017 m. bendrovės pristatytas įkroviklis su „USB-C type“ jungtimi tinka ir naujiems įrenginiams. Šis žingsnis ir kiti sprendimai, tokie kaip energijos taupymo technologijos ar iš ekologiškų medžiagų pagamintos pakuotės, S21 seriją daro draugiškesnę aplinkai.

Nuo šiandien Lietuvoje ir pasaulyje prasideda išankstiniai naujų flagmanų užsakymai. Vartotojai, kurie iki sausio 28 d. iš anksto užsisakys „S21 Ultra“, dovanų gaus „Galaxy Buds Pro“, o užsisakę „Galaxy S21“ ar „S21+“ – „Galaxy Buds Live+“ belaides ausines. Taip pat visi, išankstinio užsakymo metu įsigiję bet kurį šios serijos išmanųjį, nemokamai gaus „Galaxy SmartTag“ sekiklį. Be to, pasinaudodami programa „Sena į naują“ pirkėjai gali atiduoti savo seną įrenginį ir naują S21 serijos telefoną įsigyti už dar mažesnę kainą.

Patobulintas ekranas

Naujieji „Galaxy S21“ išsiskirs nauju dizainu – metaliniu korpusu ir kitaip nei ankstesniuose modeliuose išpjauta kamera.

Mažiausias šios serijos išmanusis „Galaxy S21“ turi 6,2 colio, o „Galaxy S21+“ – 6,7 colio ekraną ir kiek didesnę bateriją. „Galaxy S21 Ultra“ yra didžiausias, 6,8 colio, šios serijos išmanusis su dinaminiu „AMOLED 2X“ ekranu. Du mažesnieji modeliai turi dinaminį „AMOLED 2X Infinity-O“ ekraną, kuris automatiškai sureguliuoja kadrų dažnį taip, kad žiūrėti įvairų turinį ir naudotis ekranu vartotojas galėtų dar sklandžiau.

Pirmą kartą vartotojai galės džiaugtis ir 120 Hz vaizdo atnaujinimo dažniu, ir „Quad HD+“ ekranu. Be to, didžiausiame flagmane ekrano atnaujinimo dažnis prisitaiko prie vartotojo žiūrimo turinio nuo 10 iki 120 Hz, taip užtikrindamas geriausią vaizdą ir baterijos energijos taupymą.

Palyginti su „Galaxy S20“, „S21 Ultra“ modelis rodo 25 proc. ryškesnį vaizdą, kai didžiausias ryškumas yra 1500 nitų, ir pasižymi 50 proc. padidėjusiu kontrasto santykiu, užtikrinančiu aiškų bei skaidrų ekrano vaizdą, net ir esant lauke saulėtą dieną. Taip pat visi trys S21 serijos išmanieji turi akis apsaugančią „Eye Comfort Shield“ funkciją, kuri automatiškai prisitaiko prie mėlynos šviesos lygio ir taip padeda sumažinti akių nuovargį bei įtampą.

Savo klasėje geriausia kamera

„Galaxy S21“ serijoje įdiegta pažangiausia kamerų sistema, tad bus galima užfiksuoti nuotraukas, nepriklausomai nuo apšvietimo ir nustatymų. Kokybės kartelę pakels ir dirbtinis intelektas, su kurio pagalba filmuoti ir redaguoti vaizdo įrašus bus dar paprasčiau.

S21 ir „S21+“ turi trijų objektyvų kamerą. „S21 Ultra“ turi keturių objektyvų (pagrindinis 108 MP) galinę kamerą (itin plataus kampo, plataus kampo ir dvigubas teleobjektyvas), kuri užfiksuoja 12 bitų HDR raiškos nuotraukas su 64 kartais sodresnėmis spalvomis ir daugiau nei tris kartus platesniu dinaminiu diapazonu. Šio modelio šviesios nakties jutiklis yra didžiausias „Samsung“ technologinis šuolis fotografuojant prasto apšvietimo sąlygomis. Patobulintas naktinis režimas, triukšmo mažinimas ir 12 MP „Nona-binning“ technologija, leidžia lengvai fiksuoti akimirkas net ir esant prietemai.

„Samsung“ yra 8K vaizdo įrašų pradininkė, o su „Galaxy S21“ vartotojai filmuotą medžiagą galės išnaudoti dar įvairiau. Pavyzdžiui, filmuojant 8K vaizdo įrašą, jį galima sustabdyti ir naudojant „8K Snap“ funkciją norimą kadrą paversti didelės raiškos nuotrauka. Taip pat pirmą kartą 4K raiška vaizdą 60 kadrų per sekundę galima filmuoti visais keturiais objektyvais, įskaitant priekinę ir galinę kameras. Tai užtikrins, kad kadrai, fiksuoti iš skirtingų perspektyvų, bus vienodos kokybės.

Filmuoti taip pat svarbi ir garso kokybė, todėl kaip ir „Note20“ telefonuose, naujuose modeliuose bus galima naudoti kelis mikrofonus ir vienu metu įrašyti savo balsą bei aplinkos garsus. Taip pat naujausias „Galaxy Buds Pro“ belaides ausines bus galima naudoti kaip mikrofoną.

Su „Galaxy S21 Ultra“ vaizdus priartinti galima net iki 100 kartų. Du mažesnieji modeliai objektus gali priartinti iki 30 kartų.

Telefonuose taip pat pristatyta „Director's View“ funkcija vartotojams patiems leis pasirinkti tinkamą kadro kampą, sutelkti fokusą į konkrečius objektus ir perjungti vaizdą nenutraukiant filmavimo. Be to, vienu metu galima filmuoti bus galima tiek priekinėmis, tiek galinėmis kameromis, naudojant „Vlogger View“ funkciją. Tai bus ypač naudinga vaizdo turiniu dalijantis socialiniuose tinkluose.  

„Galaxy“ ekosistemos dalis

Visus naujos serijos modelius galima sklandžiai sujungti su kitais ekosistemos įrenginiais: laikrodžiais, ausinėmis, planšetiniais kompiuteriais ir kitais. Kaip ir „Galaxy Note20“ serijos telefonai, taip ir „Galaxy S21 Ultra“ palaiko UWB technologiją. Ji leidžia įvairiais dokumentais tarp skirtingų įrenginių dalintis itin patogiai.

Didžiausia naujiena „Samsung“ gerbėjams – išmanusis rašiklis „S Pen“ pirmą kartą suderinamas su  „Galaxy S“ serijos įrenginiais. Nuo šiol „S21 Ultra“ vartotojai, įsigiję šį rašiklį atskirai, galės piešti, redaguoti nuotraukas, žymėtis pastabas, pasirašyti dokumentus ar užfiksuoti asmenukes. Bendrovė taip pat pristatys šiek tiek atnaujinto dizaino „S Pen Pro“ versiją, kuri pasižymi sklandesniu rašymu, valdymu ir „Bluetooth“ funkcijomis. Šį išmanųjį rašiklį bus galima naudoti ne tik su „S21 Ultra“ išmaniuoju, bet ir su „Note20“ ar „Galaxy Tab“ planšetiniais kompiuteriais.

Visi serijos išmanieji palaiko 5G ryšį, o „Galaxy S21 Ultra“ yra vienas pirmųjų išmaniųjų, turinčių „Wi-Fi 6E“ standartą, kuris užtikrina keturis kartus geresnį interneto ryšį.

Foto galerija.: new_000216543_0

„Galaxy S21“ serija turi pažangiausią lustų rinkinį iš visų „Galaxy“ įrenginių. Tai lemia didesnį greitį, geresnį veikimą ir energijos vartojimo efektyvumą. Be to, per 30 minučių galima įkrauti daugiau nei 50 proc. baterijos.

Naujausiuose flagmanuose yra įdiegta „Knox Vault“ – pačios „Samsung“ patentuotų mikroschemų (SoC) saugumo platforma. Dar viena saugumo naujovė – prieš dalydamiesi nuotraukomis ar vaizdo įrašais, vartotojai galės pašalinti metaduomenis, rodančius, kur buvo fiksuoti kadrai. Taip pat bus galima patiems kontroliuoti, kas konkrečiai gali gauti siunčiamą turinį ir kiek laiko prie jo prieiti.

Nuo sausio 29 d. šiuos telefonus bus galima įsigyti „Samsung“ ir kitose oficialiose išmaniųjų telefonų platintojų fizinėse ir internetinėse parduotuvėse. „Galaxy S21 Ultra“ vartotojai galės pasirinkti iš dviejų įrenginio spalvų – fantomo juodos ir fantomo sidabrinės, perkantys „Galaxy S21+“ – iš fantomo juodos, fantomo sidabrinės ir fantomo violetinės, o norintys įsigyti „Galaxy S20“– iš keturių variantų: fantomo rožinės, fantomo violetinės, fantomo pilkos ir fantomo baltos.

2021 01 14 17:32
Spausdinti