Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


GARSO ĮRENGINIAI
„Sonos One SL“ apžvalga: ar tikrai tai geriausia garso kolonėlė?
Alfa.lt
Gamintojai
„One“ ir „One SL“.

„Sonos One“ būdavo pavadinama geriausia garso kolonėle pasaulyje. Dabar pasirodė antroji karta.

Pirmas dalykas, ką reikia žinoti apie „One“ garso kolonėlę, jog yra dvi jos versijos – „One“ ir „One SL“. Žinoma, galima įsigyti jas abi ir sujungti į stereo sistemą. Jei norėtumėte apsiriboti viena, būtina žinoti, kad SL versija neturi įmontuoto mikrofono, kuris reikalingas bendrauti su balso asistentu. „One“ veikia su „Amazon Alexa“ ir „Google Assistant“.

Kaip ir įprasta „Sonos“ gaminiams, jie tiesiog spinduliuoja kokybe. „One“ yra stačiakampio gretasienio, tik kiek suapvalintais kampais, formos – 16,2 cm aukščio ir po 12 cm pločio bei gylio. Yra juodos ir baltos spalvos. Fasadus dengia grotelės, už kurių slepiasi garsiakalbiai, o viršutinėje dalyje yra valdymo pultas su lietimui jautriu paviršiumi. „One SL“ turi tik tris mygtukus – du skirti reguliuoti garsui, o viduryje tarp jų – įjungti ar sustabdyti muzikinį kūrinį. Perbraukus per paviršių pirštu iš kairės į dešinę, įjungiama sekanti grojaraščio daina arba buvusi, jei pirštą vesite priešinga kryptimi. „One“ versija turi ir mygtuką garsiakalbiui valdyti, tačiau mes bandėme SL, tad apžvalgoje toliau pasakosime tik apie ją.

Alfa.lt
„One SL“.

Kaip ir mūsų anksčiau apžvelgtas „Sonos Ray“ įrenginys, „One SL“ su išmaniuoju telefonu sujungiamas bevieliu „Wi-Fi“ ryšiu – ir telefonas, ir garsiakalbis turi veikti tame pačiame „Wi-Fi“ tinkle. „Sonos“ įrenginiams valdyti būtina gamintojo programėlė, kuri susiejama su populiariausiomis srautinės muzikos platformomis, tokiais kaip „Spotify“, „Apple Music“ ir pan.

„Sonos“ turi savo „Sonos Radio“ programėlę, kurios pagalba galite ieškoti radijo stočių pagal jų tipą (muzikinės, naujienų, sporto) arba vietovę. Galima šmirinėti po visą radijo pasaulį ir ši kelionė bus ne tik labai įdomi, bet ir klaidi. Pasirinkti Lietuvą nepakanka, dar turite rinktis iš miestų sąrašo ir čia prasideda šiokia tokia sumaištis. Pavyzdžiui, Vilniaus radijo stočių sąrašas gana turtingas, čia yra net Santariškių radijas, bet jei domina „Marijos radijas“, teks jo ieškoti Kaune. O LRT pirmąją programą pavyko rasti Ignalinoje. Nors giliau panaršius galima rasti ir regioninių stočių, pavyzdžiui, Šiaulių „Saulės radiją“. Ne itin patogu, bet tai kiek atperka galimybė pasiklausyti tos pačios muzikos, kuri, pavyzdžiui, šiuo metu skamba Angolos sostinės Luandos gyventojų namuose ir automobiliuose.

Jei turite keletą „Sonos“ įrenginių skirtingose vietose, programėlė atpažįsta tą, kuris yra tame pačiame tinkle kaip ir telefonas. „One SL“ palikome redakcijoje, o „Ray“ sumontavome namuose prie televizoriaus – programėlė automatiškai aptinka įrenginį ir jo rankiniu būdu kiekvieną kartą prijungti nebereikia.

Tiesa, pirmą kartą prijungiant naują įrenginį bus reikalingas ir „Bluetooth“ ryšys bei teks atlikti gana keistą ritualą – kolonėlė leis kosminius garsus, o jums teks vaikščioti po kambarį ir mojuoti telefonu, kurio garsiakalbis turi būti įjungtas. Taip „Sonos“ mėgina įvertinti ir išmatuoti patalpą, kurioje veiks garsiakalbis, kad būtų teikiama geriausia įmanoma garso kokybė.

Alfa.lt
„One SL“.

Ir ji tikrai puiki, sukurta dviejų D klasės skaitmeninių stiprintuvų bei aukštų ir vidutinių dažnių garsiakalbių. Dažnius galima reguliuoti rankiniu būdu programėle arba pasikliauti „Sonos“ sprendimu po jau minėto ritualu su telefonu (tik „iOS“ operacinės sistemos) rankoje.

„Sonos One SL“ sveria 1,85 kg, tačiau į iškylą gamtoje jos nenusivešite, nes kolonėlė prijungiama tik „Wi-Fi“ ryšiu, be to, neturi baterijos ir yra maitinama iš 220 V elektros tinko. Na, galima ir palapinėje, turint mobilųjį internetą, sukurti vietinį „Wi-Fi“ tinklą bei susiorganizuoti elektros, tačiau „Sonos“ vieta yra saugiau pupsoti kambaryje ant lentynos.

Juolab, kad tai nėra pigus įrenginys. Gamintojo puslapyje „One SL“ galite užsisakyti už 199 eurus, o modelis su mikrofonais kainuos dar 30 eurų daugiau.

Verdiktas. Brangokas, tačiau aukštos kokybės ir puikiai garsą atkuriantis įrenginys. Subtilaus ir modernaus dizaino. Gali veikti vienas arba tapti didesnės garso sistemos dalimi.

Privalumai

Trūkumai

2022 09 05 15:34
Spausdinti