Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


GARSO ĮRANGA
„Sonos Ray“: kaip išvaduoti ausis nuo prasto televizoriaus garso?
Alfa.lt
Gamintojai
„Sonos Ray“.

Amerikiečių garso sistemos gamintojos „Sonos“ naujoji garso kolonėlė „Ray“ turėtų atkreipti prie televizoriaus daug laiko praleidžiančių žmonių dėmesį. Bet ne tik jų.

Kažkada populiarios namų kino sistemos turėjo didelį trūkumų – jas sudarė net keletas garsiakalbių, sustatytų prie televizoriaus ir kambario kampuose, kurie rinko dulkes ir užėmė brangią vietą butuose.

Naujasis „Sonos Ray“ yra tarsi viskas viename – 59,6 cm ilgio ir 9,5 cm pločio šokolado batonėlio formos įrenginys vakarus prie televizoriaus pavers malonius ne tik jūsų akims, bet ir ausims. Ir neišprievartaus jūsų piniginės.

Jei išardytumėte „Ray“, korpuso viduryje rastumėte du vidutinių dažnių garsiakalbius, o šonuose – dar po vieną aukštų dažnių. Garsiakalbiai suprojektuoti taip, kad garsas sklistų ne tik tiesiai, bet ir į šonus užpildydami didesnę erdvę.

Gamintojai
„Sonos Ray“.

Iš pradžių „Ray“ sumontavome prie televizoriaus erdviame 70 kv. metrų kambaryje – iš jo sklido maloni muzika, tačiau buvo akivaizdu, kad tokioje didelėje erdvėje reikėtų galingesnės garso įrangos, kad iš tiesų galėtume mėgautis melodijomis. Tad „Ray“ atsidūrė prie televizoriaus gerokai mažesniame miegamajame kambaryje, tačiau jis puikiausiai tiktų ir vidutinio dydžio svetainėse. Situacija iš esmės pasikeitė – muzika tiesiog siautėjo tarp keturių sienų.

Kaip viena iš „Ray“ išskirtinių savybių minimas puikus dialogų atkūrimas – iš tiesų, žiūrint filmus galima atpalaiduoti ausis, kad ir kokia greitakalbe „varytų“ filmų veikėjai ar ne itin kokybiškų „YouTube“ siužetų kūrėjai. Tačiau ir su muzikiniais kūriniais „Ray“ puikiausiai susitvarko, o jei norite jaustis lyg koncertų salėje, jį galima sujungti į vientisą sistemą su kitais „Sonos“ gaminiais.

Šių dienų vidutinis technologijų naudotojas „Ray“ įdiegs net neperskaitęs instrukcijos, intuityviai ir tai užtruks vos keliolika minučių. Garso kolonėlė jungiasi į elektros tinklą, ji neturi baterijos, tad numatykite vietą spintelėje šalia televizoriaus ar pritvirtinkite prie sienos virš jo. Su televizoriumi kolonėlė jungiama optiniu audio laidu – jei turite namuose seno modelio televizorių, pasitikrinkite, ar jis turi tam skirtą lizdą, nes nei HDMI, nei USB jungčių „Ray“ neturi.

Gamintojai
„Sonos Ray“.

Sekantis žingsnis yra įsidiegti „Sonos“ programėlę į savo išmanųjį telefoną. Jos pagalba baigsite susieti garso kolonėlę su televizoriumi ir suderinti televizoriaus distancinio valdymo pultą su kolonėle. Čia taip pat reikia atlikti namų darbus, nes „Ray“ derinamas tik su infraraudonųjų spindulių distanciniais pultais. Derinimas su pultu trunka ne daugiau minutės, tereikia televizoriaus nustatymuose pasirinkti naują audio šaltinį ir pulto garso mygtukai ima valdyti patį „Ray“.

„Ray“ taip pat galėsite naudoti ir kaip garsiakalbį muzikai iš savo telefono klausytis. Garso kolonėlė neturi „Bluetooth“ ryšio, o su telefonu susiejama belaidžiu „Wi-Fi“ interneto ryšiu, t. y. ir „Ray“, ir išmanusis telefonas turi būti prijungti prie to paties tinklo.

„Sonos“ programėlė sinchronizuojama su srautinėmis muzikos platformomis ir kitomis programėlėmis – tai reiškia, kad, pavyzdžiui, „Spotify“ valdysite per „Sono“ programėlę.

Gamintojo puslapyje „Somos Ray“ galite įsigyti už 299 eurus. Lietuviškose interneto parduotuvėse galite rasti ir šiek tiek pigesnių pasiūlymų. Galite pasirinkti juodos arba baltos spalvos gaminį, kuris geriau derės prie namų interjero.

Verdiktas. Palyginti nebrangi garso kolonėlė pakeis „bukus“ televizoriaus garsiakalbius ir leis mėgautis kino filmais, kompiuteriniais žaidimais bei muzika iš išmaniojo telefono. Subtilaus dizaino gaminys kokybe pranoksta daugelį konkurentų. Solidus prekės ženklas.

Privalumai

Trūkumai

2022 08 29 07:00
Spausdinti