Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


Šri Lanka leido išskristi sulaikytam „Aeroflot“ orlaiviui
BNS
Twenty20
„Aeroflot“ neteisėtai naudojasi lizingo kompanijų orlaiviais.

Šri Lankos teismas pirmadienį atšaukė įsakymą, draudžiantį išskristi Rusijos oro linijų „Aeroflot“ orlaiviui „Airbus A330“, kuris buvo priverstas likti pagrindiniame šalies tarptautiniame oro uoste dėl komercinio ginčo.

Skrydžių vadovai nesuteikė leidimo orlaiviui ketvirtadienį vykdyti skrydį SU289 į Maskvą, remdamiesi to paties teismo įsakymu, kuriuo lėktuvas sulaikytas dviem savaitėms.

Airijos bendrovė „Celestial Aviation Trading 10 Limited“ pateikė ieškinį „Aeroflot“ dėl neskelbiamos sumos, kurią siekia prisiteisti iš Rusijos vežėjos.

Orlaivio sulaikymas sukėlė diplomatinį ginčą, o Maskva penktadienį iškvietė vyriausiąjį Šri Lankos pasiuntinį į Rusijos užsienio reikalų ministeriją išklausyti „ryžtingo protesto“ dėl sulaikymo.

Bendrovė „Airport and Aviation Services“, valdanti Bandaranaikės tarptautinį oro uostą, pareiškime nurodė, kad ginčas yra „tik komercinio pobūdžio“ ir neturėtų priklausyti nuo valstybės įsikišimo.

Tačiau pirmadienį generalinis prokuroras nusprendė, kad byla turi būti išnagrinėta dviem dienomis anksčiau nei buvo numatyta, ir paprašė leisti orlaiviui išskristi.

„Aeroflot“ kovo mėnesį sustabdė visus savo tarptautinius skrydžius, Vakarų šalims įvedus griežtas sankcijas dėl Maskvos invazijos į Ukrainą, tačiau kitą mėnesį atnaujino skrydžius į Kolombą.

Rusijos civilinės aviacijos institucija rekomendavo oro linijų bendrovėms, valdančioms užsienio šalyse registruotus lėktuvus, nutraukti tarptautinius skrydžius, kad išvengtų jų konfiskavimo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 06 06 20:46
Spausdinti