Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


PASAULIS 2024
Suremtos galvos: kova dėl to, kam priklausys kita didelė technologijų platforma, tampa karštesnė
Tomas Wainwrightas
The Economist

Laukiamiausias 2024-ųjų elektronikos įrenginys – virtualiosios realybės (VR) akiniai „Apple Vision Pro“, galintys jų naudotoją nukelti į „Žvaigždžių karų“ mūšio vidurį ar pateikti didžiausio pasaulyje „Excel“ darbalapio projekciją biure.

Šie stebuklingi akiniai sujungia VR su aplinka per korpuse sumontuotas kameras, kurios realiuoju laiku fiksuoja vaizdą išorėje ir į jį įkomponuoja kompiuterinės grafikos elementus. „Apple“ juos vadina savo ambicingiausiu produktu. Jų kaina, siekianti 3499 JAV dolerius, irgi yra ambicinga.

Mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2024“, kurį nedelsiant išsiųsime nurodytu adresu. Portale IQ.lt bus publikuojama didžioji dalis šio žurnalo tekstų ir jie bus prieinami įsigijus IQ.lt Premium turinio prenumeratą.

Dėl pirkėjų dėmesio „Apple“ teks varžytis su keliais konkurentais. Pagrindiniu taps „Meta“ (buvusi „Facebook“), kurios per COVID-19 pandemiją pristatyti VR akiniai „Quest 2“ sulaukė didelio susidomėjimo, kai metavisata trumpam buvo tapusi patrauklesne alternatyva už realybę. 2023 m. pabaigoje pasirodę atnaujinti VR akiniai „Quest 3“ pasiūlė mišriąją realybę. Nors „Quest 3“ yra paprastesni nei „Apple“ prietaisas, pastarąjį gali nukonkuruoti 499 JAV dolerių kaina. Vėliau pasirodys ir pažangesni modeliai.

2024 01 12 14:00
Spausdinti