Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


ELEKTROMOBILIAI
„Tesla“ atšauks daugiau nei 321 tūkst. automobilių JAV dėl žibintų problemos
BNS
Unsplash

JAV elektromobilių gamintoja „Tesla“ atšauks daugiau nei 321 tūkst. automobilių Jungtinėse Valstijose dėl galinių žibintų problemos.

Tai bus dar vienas atšaukimas per pastaruosius mėnesius, įskaitant vieną atvejį, kai buvo atšaukta kiek daugiau nei 40 tūkst. transporto priemonių dėl galimos elektrinio vairo stiprintuvo sistemos problemos.

Šį kartą bendrovė Nacionalinei greitkelių eismo saugumo administracijai (NHTSA) skirtame pranešime nurodė, kad „retais atvejais“ dalies automobilių galiniai žibintai įsižiebia su pertraukomis dėl programinės įrangos problemos, rašoma bendrovės dokumente.

Pranešimas buvo pateiktas lapkričio 15 dieną, tačiau viešai paskelbtas tik šį savaitgalį.

Defektas neturi įtakos stabdžių žibintams, galinio judėjimo žibintams ir posūkio signalams.

„Tesla“ planuoja nemokamai nuotoliniu būdu atnaujinti automobilių programinę įrangą.

Problema yra susijusi su modeliais „Model 3“ ir „Model Y 2020-2023“.

Bendrovė dokumente paaiškino, jog apie problemą spalio pabaigoje ją įspėjo klientai, daugiausia iš už JAV ribų, o gamintoja patvirtino gedimą lapkričio 7 dieną.

Pasak „Tesla“, ji nežino apie jokius incidentus ar sužalojimus, susijusius su problema.

Šiais metais „Tesla“ jau kelis kartus atšaukė savo gaminius Jungtinėse Valstijose, kad nuotoliniu būdu ištaisytų potencialius funkcijų defektus.

Rugsėjo pabaigoje bendrovė atšaukė daugiau nei 1 mln. transporto priemonių dėl su automobilių langais susijusios problemos.

2022 11 21 11:11
Spausdinti