Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


GELEŽINKELIAI
Ukraina geležinkelius paskolina „Deutsche Bahn“
BNS
Fotobankas

Ukrainos infrastruktūros ministerija ir Vokietijos nacionalinis geležinkelių operatorius „Deutsche Bahn“ pasirašė tarpusavio supratimo memorandumą dėl tolesnio bendradarbiavimo transporto srityje ir Ukrainos geležinkelių infrastruktūros valdybos ir pervežimo operatorės „Ukrzaliznycia“ plėtros.

Apie tai pranešęs Ukrainos premjeras Oleksijus Hončarukas patikslino, jog vyriausybė planuoja su „Deutsche Bahn“ pasirašyti Ukrainos geležinkelių koncesijos sutartį dešimčiai metų.

„Taip, mes norime perduoti vokiečiams savo geležinkelių valdymą 10 metų. Politinis sprendimas dėl to jau priimtas, ir tai yra didžiulis žingsnis. Mes dar turime tartis ir susitarti dėl sprendimo detalių bei dokumentų“, – sakė O. Hončarukas.

Pasak jo, atitinkama sutartis su „Deutsche Bahn“ gali būti pasirašyta vasario pradžioje.

O. Hončaruko žodžiais, Ukrainai tokia pagalba būtina, kad pagerėtų padėtis geležinkeliuose ir būtų realizuotas šalies logistikos potencialas.

Tačiau Ukrainos valdžia šį sprendimą sieja ne tik su geležinkelių bendrovės plėtros lūkesčiais.

„Tai yra ekosisteminis sprendimas, kuris turėtų parodyti, kad Ukraina išskirtinai atvira investicijoms, pasauliui, naujiems standartams“, – pabrėžė Ukrainos vyriausybės vadovas.

Jis pridūrė, jog Vokietijos specialistai pertvarkys „Ukrzaliznycia“ valdymo mechanizmus, o Ukraina išsaugos visišką šios įmonės kontrolę.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 23 12:35
Spausdinti