Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


SOCIALINIAI TINKLAI
Vokietija stiprina „Meta“ stebėseną
BNS
Unsplash
„Facebook“.

Vokietijos kovos su karteliniais susitarimais priežiūros tarnyba trečiadienį pranešė, kad atidžiai stebi bendrovę „Meta“, valdančią „Facebook“, „WhatsApp“ ir „Instagram“, dėl galimo piktnaudžiavimo.

Federalinė kartelinė tarnyba teigė nustačiusi, kad „Meta“ yra „konkurencijai ypatingos svarbos“ turinti bendrovė, o tai atveria kelią valdžios institucijoms imtis griežtų priemonių „prieš galimus konkurencijos pažeidimus“.

„Meta“ prisijungė prie „Google“, kuriai Vokietijoje jau taikoma sustiprinta stebėsena, leidžiama pagal pernai sausį įsigaliojusį naujos redakcijos federalinį konkurencijos įstatymą.

„Meta“ sukurta skaitmeninė ekosistema turi labai didelę naudotojų bazę, todėl bendrovė yra pagrindinė žaidėja socialinėje žiniasklaidoje“, – sakė Federalinės kartelinės tarnybos vadovas Andreasas Mundtas.

Nustačiusi „Meta“ svarbą tarnyba „gali veiksmingiau įsikišti prieš galimus konkurencijos pažeidimus nei naudodama iki šiol turėtą priemonių paketą“, paaiškino jis.

Pareigūnas pridūrė, kad „Meta“ atsisakė teisės šį sprendimą apskųsti.

Didelės technologijų bendrovės visame pasaulyje vis dažniau tikrinamos dėl jų dominuojančios padėties, taip pat dėl mokesčių praktikos.

Kovo mėnesį Europos Sąjunga ir Jungtinė Karalystė pradėjo antimonopolinius tyrimus dėl 2018 metais „Google“ ir „Meta“ sudaryto sandorio, kuriuo, kaip įtariama, buvo siekiama įtvirtinti jų dominavimą interneto reklamos rinkoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 05 04 13:21
Spausdinti