Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


IŠMANIEJI LAIKRODŽIAI
„Watch GT Runner“ apžvalga: ar verta „nusipirkti“ asmeninį bėgimo trenerį?
IQ
Gamintojai
„Watch GT Runner“.

Ar išmanieji įrenginiai priverčia žmones daugiau sportuoti ar bent pajudėti? Be abejonės, taip.

Kas prieš dešimtmetį kalbėjo apie 10 tūkst. žingsnių programą? Beveik niekas. O dabar telefonai ir išmanieji laikrodžiai ne tik skaičiuoja žingsnius ar dviračiu įveiktus kilometrus, bet ir mėgina padidinti motyvaciją, siūlo išsikelti tikslus ir įveikti tūkstančius nepažįstamų ir nematomų varžovų tinkle ar bent jau patį save.

„Huawei“ naujasis laikrodis „Watch GT Runner“ pasišovė nuveikti dar daugiau – analizuoti treniruočių rezultatus ir netgi duoti patarimų. Bet ar jis tikrai pranašesnis už kitus išmaniuosius laikrodžius?

Lengvas ir ištvermingas

„Huawei Watch GT3“, pasirodęs praėjusių metų pabaigoje, jau rimtai kėsinosi į sportuojančių žmonių nišą, siūlydamas įvairiausių treniruočių – nuo šokinėjimo šokdyne iki leidimosi nuo kalno snieglente – režimus. Su metaline apyranke jis atrodė elegantiškas, tačiau buvo naudingas ir sporto klube – vos tik užlipdavai ant bėgimo takelio, laikrodis imdavosi darbo.

„GT Runner“ iš pirmo žvilgsnio panašus į GT3 – 46,4 mm skersmens korpusas didesnis nepastebimais puse milimetro, korpuso forma kone identiška, dešinėje jo pusėje tokie pat funkciniai ratukas viršuje ir mygtukas žemiau. Bet „GT Runner“, bent jau palyginti su metaliniu GT3, atrodo kur kas spartietiškiau – juodas kompozitinio pluošto ir keramikos korpusas labiau dera prie sportinių marškinėlių ant prakaituoto riešo nei melsvų baltinių ir švarko rankogalių.

Silikono apyrankės abu dirželiai suvarpyti skylutėmis, kurių tik nedidelė dalis panaudojama laikrodžiui užsegti – jos taip pat skirtos vėdinti riešą ir sumažina apyrankės svorį. Palyginti su metaliniu GT3 sportinis „GT Runner“ pastebimai lengvesnis – jis sveria vos 38,5 gramo.

Kaip ir GT3, „GT Runner“ gavo 1,43 colio 466x466 pikselio AMOLED lietimui jautrų ekraną – aštrios rezoliucijos ir paklusnų piršto judesiams. Galite pasirinkti ciferblatų iš nemokamų galerijų ar įsigyti (kainuos nuo 49 centų iki 4,99 euro) iš atrodytų begalinės pasiūlos.

„GT Runner“ galima susisieti su visais telefonais, naudojančiais „Android“, „Harmony“, EMUI ar iOS operacines sistemas. Tiesa, susietas su „iPhone“ laikrodis netenka dalies funkcijų, tarp jų ir prieigos prie „AppGallery“ programėlių parduotuvės (negalima pirkti net skaitmeninių ciferblatų), nepavyks valdyti muzikos programėlių ar nusistatyti atsakymų šablonų į trumpąsias žinutes. Tačiau dauguma pagrindinių funkcijų, kurios pasiekiamos ir valdomos telefone įdiegta „Huawei Health“ programėle, pilnai veiks.

„Huawei“ GT serijos laikrodžiai pasižymi ištvermingomis baterijos ir „GT Runner“ nėra išimtis – pilnai įkrauti laikrodį pakaks trijų valandų, o priklausomai nuo naudojimo intensyvumo baterijos energijos turėtų pakakti nuo 7 iki 14 dienų.

Treneris dirbtiniu intelektu

Kaip ir sufleruoja laikrodžio pavadinimas, daugiausiai funkcijų pritaikytą bėgikams – nuo pradedančiojo iki jau įveikusio ne vieną maratoną. „Huawei“ siūlo dirbtinio intelekto trenerį, kuris, uždavęs keletą klausimų, suplanuos treniruočių grafiką keletą savaičių į ateitį ir stebės, kad netinginiautumėte ir, kas dar svarbiau, nepersistengtumėte.

„Huawei“ sukurta „TruSport“ mokslinė bėgimo programa analizuoja įvairiausius bėgiko sveikatos (širdies ritmas, deguonies kiekis kraujyje ir pan.) būklės ir treniruočių duomenis bei pateikia „Huawei“ bėgimo gebėjimų indeksą. Jis pravers įvertinti asmeninę pažangą, taip pat palyginti rezultatus su kitais sporto entuziastais ar profesionaliais sportininkais.

Įdomu tai, kad virtualus treneris vertina rezultatus ir koreguoja anksčiau sudarytą planą, jei mato tam poreikį. Treniruotės metu bėgikui balsu pranešama svarbiausia informaciją apie treniruotę ir sveikatos būklę.

Laikrodyje sumontuota pažangi GPS technologija (dviejų juostų penkių sistemų GNSS), kuri gana tiksliai fiksuoja maršrutą net ir mieste. Jei susirengėte pabėgioti nepažįstamoje vietovėje ir pasiklydote, laikrodis padės surasti kelią į bėgimo starto vietą.

Į laikrodį taip pat galima atsisiųsti muzikos įrašų, tad treniruotės metu telefoną galima palikti namuose – tiesa, be telefono laikrodis nepriima nei skambučių, nei žinučių.

Kodėl verta pirkti?

„Watch GT Runner“ rekomenduojama kaina yra 259 eurai, o jį užsisakę iki mėnesio pabaigos gaus dovanų belaides „FreeBuds4i“ ausines. Už šią sumą dabar galima nusipirkti „Watch GT3“, kurio visiškai pakaks daugeliui sporto entuziastų ir kuris atrodo elegantiškiau, be to, dar liks keletas eurų piniginėje.

Tačiau aktyviai sportuojantys greičiausiai norės turėti atskirą įrenginį būtent treniruotėms ir „GT Runner“ atrodo geras pasirinkimas dėl įdomių funkcijų, mažo svorio, dailios išvaizdos ir patrauklios kainos.

Tiesa, 46,4 mm skersmens korpusas gali būti per didelis bent jau daliai moterų, o specialiai joms skirtos mažesnės „GT Runner“ versijos nėra.

Verdiktas: šis laikrodis skatins sportuoti, pradedantiems bėgikams padės išvengti klaidų, o pažengusiems duos vertingų patarimų. Lengvas ir patogus, bet skirtas tik sportui ir aktyviam laisvalaikiui.

Privalumai

Trūkumai

2022 04 19 19:23
Spausdinti