Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


IŠSKIRTINIS INTERVIU
J. Neliupšienė: kad ir kas bus išrinktas JAV prezidentu, dirbsime su visais
Liepa Žeromskaitė, IQ biuro Vašingtone vadovė
ES atstovybė JAV
J. Neliupšienė.

ES ambasadorė JAV Jovita Neliupšienė teigia, kad ekonomikoje svarbu ginti ne tik savus interesus, bet ir savas vertybes. Apie JAV ir Europos politinius ir prekybos santykius ambasadorė kalbėjosi su IQ biuro Vašingtone vadove Liepa Žeromskaite.

Redakcijos pastaba: interviu su ambasadore vyko gegužės pabaigoje.

Pernai rudenį leidinys „Politico“ jus įtraukė į įtakingiausių Europos politikų sąrašą ir priskyrė vadinamųjų trikdytojų kategorijai. Ar dabar, praėjus pusei metų nuo darbo pradžios Vašingtone, galite pasakyti, kad tenka būti ta trikdytoja?

– Vis bandžiau išklausti „Politico“ žmonių, kodėl čia ta trikdytoja, kas čia per kategorija. Jų atsakymu, tai buvo nestandartinis pasirinkimas, nes, aišku, man reikėjo pereiti konkursą į ES diplomatinę tarnybą, bet iki šiol nebuvo ambasadoriumi paskirtas nė vienas lietuvis, net jei žiūrėsime plačiau, nebuvo ir iš tos vadinamosios naujosios Europos – nors taip pažiūrėjus mes nesame tokie jau jauni, ką tik atšventėme narystės ES 20-metį, prieš tai nebuvo nė vienos moters. Tas trikdymas tikriausiai yra toks. Dabar žiūrint, kokie yra darbai ir prioritetai, kokie yra natūraliai susiformavę ir ką Briuselis mato kaip prioritetus, jie nelabai skiriasi nuo to, ką matome Lietuvoje: Ukraina, Europos saugumas, ekonominiai, energetinio saugumo klausimai. Nežinau, ar ką nors trikdau čia, bet stengiuosi kuo geriau dirbti savo darbą.

2024 07 18 06:45
Spausdinti