Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


Kompromisų ieškojimas tolina politiką nuo tikrųjų jos šaknų
Kotryna Tamkutė
(Scanpix nuotr.).

„Aš nenoriu būti dar vienas politikas, griaunantis rinkėjų pasitikėjimą“, – sako Robertas Biedrońas. Interviu IQ apžvalgininkei Kotrynai Tamkutei jis pasakojo apie savo planus ir pabrėžė: Lenkijos visuomenė pavargusi nuo partijos „Teisė ir teisingumas“ dominavimo šalies politikoje.

43-ejų buvęs Slupsko miesto meras į nacionalinę politiką žengia su vasarį įkurtu judėjimu „Pavasaris“. Šiuo metu jis – vienas populiariausių ir neabejotinai charizmatiškiausių šalies politikų, tačiau abejojama, kad 10 proc. palaikymo jam užteks tapti šalies ministru pirmininku. Baiminamasi, kad koją jam pakiš vietos lygmens patirtis ir didesnis dėmesys įvaizdžio kūrimui nei politikos įgyvendinimui.

– Nuo to laiko, kai 2004 m. Lenkija įstojo į ES, šalies politika sukasi apie konfliktą tarp dviejų dešiniųjų partijų: Jarosławo Kaczyńskio vadovaujamos nacionalistinės „Teisės ir teisingumo“ bei Grzegorzo Schetynos vedamos centro dešinės „Piliečių platformos“. Kitos partijos savo reikšmę prarado po 2015 m. rinkimų, kai progresyvi visuomenės dalis liko neatstovaujama.

2019 02 27 09:01
Spausdinti