Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


IŠSKIRTINIS INTERVIU
L. Volkovas: „V. Putinas bet kokį bandymą tartis priima kaip silpnybę“
Evaldas Labanauskas
Scanpix
L. Volkovas: „Todėl su Aleksejumi sutarėme, jog kas nors iš vadovų turi likti laisvėje, kad mūsų organizacija gyvuotų.“.

Leonidas Volkovas, Aleksejaus Navalno štabo vadovas ir dešinioji jo ranka, įsitikinęs, kad Rusija ateityje taps normalia europietiška valstybe. Apie šios šalies opoziciją, A. Navalno veiklą, Kremliaus represijas ir Vakarų sankcijas su L. Volkovu kalbėjosi IQ biuro Briuselyje vadovas Evaldas Labanauskas.

Šiuo metu gyvenate Vilniuje, tačiau kalbamės Briuselyje tą pačią dieną, kai ES šalių diplomatijos vadovai sutarė dėl sankcijų Rusijai. Kam, jūsų nuomone, reikėtų tas sankcijas taikyti?

– Be abejonės, įtrauktume pagrindinius oligarchus, kaip Romanas Abramovičius, Genadijus Timčenka, Ališeras Usmanovas ar broliai Roterbergai. Įtrauktume pagrindinius žmones, kurie yra finansinė politinių represijų infrastruktūros dalis. Reikia suprasti, kad šios dvi dalys veikia kartu. Oligarchai – Vladimiro Putino draugai – tapo tokie turtingi, nes šalyje vykdomos politinės represijos, nes nėra nepriklausomų teismų, sąžiningų rinkimų, laisvos žiniasklaidos ir t. t. Tuo pat metu jie finansuoja režimą, kuris įtvirtina, kad nebūtų nepriklausomų teismų, sąžiningų rinkimų ir laisvos žiniasklaidos. Šių dviejų dalių negalima atskirti. Tarkime, G. Timčenka tiek pat prisidėjo prie politinių represijų, kiek ir Aleksandras Bastrykinas ar Viktoras Zolotovas.

– Bet juk yra skirtumas tarp oficialių režimo pareigūnų ir verslininkų, kurie, nors ir artimi režimui, bet nėra pareigūnai?

2021 04 21 06:32
Spausdinti